Babyboom
Babyboom
Baby

Calendula: verzacht, zuivert én ontspant

2 min
Hygiëne
Baby

Calendula: verzacht, zuivert én ontspant

2 min
Éveil, Santé
Calendula is een kruidenplant die bijna overal gemakkelijk groeit en bloeit. De weldadige werking van Calendula is al eeuwenlang bekend. In de zeventiende en achttiende eeuw neemt de populariteit van dit geneeskruid zelfs zo’n vaart, dat apothekers het met vaten tegelijk moeten inkopen. Calendula wordt in die tijd gezien als een wondermiddel tegen zeer uiteenlopende kwalen, zoals hartkwalen of bijvoorbeeld wratten.

Weldadige werking

De verfijnde bloemen van de Calendula-plant zijn eetbaar en kunnen worden verwerkt in een salade of worden gebruikt als natuurlijke kleurstof. Bekender is de plant echter vanwege de weldadige werking op de huid. Calendula wordt als extract dan ook vaak gebruikt in huidverzorgingsmiddelen en (zelfzorg)geneesmiddelen. De werking is verzachtend, zuiverend, helend, verzorgend en ontspannend. In Weleda’s biodynamische plantentuin worden de bloemen met de hand geplukt en nog dezelfde dag verwerkt tot een extract, wat verwerkt wordt in verschillende Weleda-producten. Ze verzachten en verzorgen de babyhuid en omhullen haar met een warmtelaagje, wat voor een behaaglijk gevoel zorgt.

Puur natuur

Je doet je kindje meer plezier met babyverzorgingsproducten die de barrièrefunctie van de huid ondersteunen en haar natuurlijke functies ondersteunen. Kies bij voorkeur voor 100% natuurlijke producten zodat je zeker bent dat de babyhuid niet met kunstmatige producten wordt belast. Weleda heeft al jaren een speciale babylijn die je veilig kan gebruiken vanaf de geboorte: de Calendula Babyverzorgingslijn. Deze producten, zoals de Calendula Billenbalsem, het Calendula Crèmebad en Calendula Verzorgende Olie, zijn uitermate geschikt voor de verzorging van tere en gevoelige babyvelletjes en bevatten bovendien uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Puur natuurlijke babybescherming dus!

Meer info

Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
15.25
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
15.25
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
Nippes
Babyscharen 9cm
14.51
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne