Babyboom
Babyboom
Baby

De eerste 1000 dagen van je baby

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

De eerste 1000 dagen van je baby

2 min
Éveil, Santé
Er gebeurt veel tijdens die eerste 1000 dagen van je kind, van het moment dat je kleine verwekt is tot de tweede verjaardag. Deze periode is ook bepalend voor de toekomstige gezondheid van je kindje.


Enorme groei en ontwikkeling

De groei van je kind tijdens deze periode is spectaculair: zijn gewicht wordt vermenigvuldigd met 4 en zijn lengte zal verdubbelen. Zijn lichaam en organen groeien, zijn hoofdomtrek zal verdubbelen, en ook zijn spijsverteringsstelsel en immuunsysteem ondergaan een indrukwekkende ontwikkeling. En wist je dat in die eerste 1000 dagen, zijn hersenen met gemiddeld 1 gram per dag groeien?

Zijn motorische ontwikkeling is eveneens buitengewoon: ogen openen, kijken, glimlachen, brabbelen, lachen, draaien, kruipen, zitten, op handen en voeten lopen, rechtstaan, lopen, leren spreken, ...

Tijdens deze periode is de groei en ontwikkeling van je kind de belangrijkste van zijn leven. Nutricia kan je meer vertellen over de rol van jouw lifestyle, voeding en ontwikkeling in deze periode.

Voedsel tijdens die eerste 1000 dagen

Voor een goede groei en ontwikkeling van je baby is voeding in die eerste 1000 dagen belangrijk. Daarnaast speelt goede voeding ook een belangrijke rol bij de preventie van bepaalde ziektes. En dit begint al als je zwanger bent!
 
Wat jij eet tijdens die 9 maanden zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode is belangrijk, voor jou en voor je kleine. Slecht of te veel eten heeft nu niet alleen invloed op jouw lichaam en gezondheid, maar ook op dat van je baby.

Vanaf 4 à 6 maanden, als je baby met vaste voeding begint, is ook een gevarieerde voeding een belangrijke stap voor zijn gezondheid. Door je baby gebalanceerde voeding met gevarieerde smaken te geven, leer je je kindje niet alleen graag eten, maar leer je hem ook goede eetgewoonten.

De eerste 1000 dagen van een baby zijn een belangrijke, maar ook een kritieke periode om zijn toekomstige gezondheid op te bouwen. Gevarieerde en gebalanceerde voeding vormen alvast een stevige basis voor een optimale groei.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen