Babyboom
Babyboom
Zwanger

Tips voor het kopen van de kinderstoel

2 min
Baby uitrusting
Zwanger

Tips voor het kopen van de kinderstoel

2 min
Éveil, Santé
<p>De hoge stoel of kinderstoel; hij staat bij elke jonge mama op de wenslijst wanneer ze zwanger is. Maar waar moet je op letten als je de kinderstoel koopt?

De hoge stoel of de kinderstoel; hij staat bij elke jonge mama op de geboortelijst wanneer ze zwanger is. Maar wanneer begin je de kinderstoel te gebruiken? En waar moet je op letten als je de kinderstoel kiest?

Wanneer mag je de kinderstoel gebruiken?

In het algemeen wordt aangeraden een baby rond 8 maanden in een hoge stoel te zetten. Op 8 maanden kan de baby immers al goed rechtzitten. Als je baby zich op 6 maanden al goed rechthoudt, hoef je echter niet te wachten tot 8 maanden om het eens uit te testen. Je kan dan eventueel een kussentje tegen zijn rug leggen als je de kinderstoel gebruikt. Je kind zal trouwens erg blij zijn om de omgeving nu eens vanuit een andere hoek te bekijken...

Waar moet je op letten bij het kopen van de kinderstoel?

Een hoge stoel of kinderstoel is om te eten! Sommige hoge stoelen hebben verschillende speeltjes met een educatieve waarde, maar de fysieke ontwikkeling van een klein kind kan beter worden gestimuleerd via activiteiten zoals kruipen, stappen, lopen en spelen. Laat je kindje nooit lang in de kinderstoel zitten!

Veiligheid bij de aankoop van een hoge stoel 

De kinderstoel is voorzien van een harnas en een veiligheidsriem. Het harnas en de riem verminderen het risico dat je kind uit de hoge stoel klimt of valt. Om te voorkomen dat je baby zou vallen, moet je hem steeds zelf in zijn hoge stoel zetten. Laat hem er niet alleen in klimmen. 

Een veiligheidsriem is onmisbaar; je baby wil immers al vlug een carrière beginnen als stuntman en kan dus vallen!

Leer aan de broertjes en zusjes er niet te gaan aan hangen want zo kan de hoge stoel uit evenwicht geraken. Een kindje dat in een hoge stoel zit, mag je nooit alleen laten. Let erop dat je kindje zich vanuit zijn hoge stoel niet met zijn voetjes kan afzetten tegen een meubel, want zo zou hij zijn stoeltje kunnen doen achterover vallen. Ga op zoek naar een systeem waarmee je je kind gemakkelijk elke dag kunt vast- en losmaken.

Aanpasbaar aan verschillende tafels en de groei van je baby!

Bij de ideale hoge stoel moet je de hoogte zo kunnen aanpassen dat je kind samen en naast je aan tafel kan zitten. Ook een voetsteun is belangrijk; je kind kan zijn bengelende voeten op de voetsteun neerzetten en kan zijn benen bewegen om zijn zitpositie en houding te wijzigen. Ook al is een verstelbare hoge stoel duurder, denk eraan dat je kind deze stoel nodig heeft tot het 2 of 3 jaar oud is. Koop je een goedkope en niet-aanpasbare stoel, zal je deze in de loop van de tijd regelmatig moeten vervangen. Dat kost niet alleen heel wat meer, het neemt ook erg veel ruimte in huis in beslag.

Kies een kinderstoel die je gemakkelijk kan schoonmaken!

Er wordt hard geoefend op deze stoel om netjes te leren eten. De hoge stoel van je kind moet dan ook dagelijks worden schoongemaakt en onderhouden. Een gemakkelijk en eenvoudig te reinigen hoogkwalitatieve hoge stoel verhoogt de levens- en de gebruiksduur van de stoel en de duurzaamheid voor je kind.

Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
67%
Bojungle
Dinner set maïs - roze eenhoorn
14.16
Kopen
Doomoo
Buddy Classic Light Grey
57.00
Kopen
En nog meer ...
Baby uitrusting