Babyboom
Babyboom
Zwanger

De maxi-cosi voor kinderen van minder dan 9 kilo.

2 min
Baby uitrusting
Zwanger

De maxi-cosi voor kinderen van minder dan 9 kilo.

2 min
Éveil, Santé

De maxi-cosi is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot 9 of 13 kg, afhankelijk van het merk en het model.

Deze stoel wordt met de rug naar de rijrichting geplaatst. Dat kan zowel vooraan als achteraan in de auto, maar enkel als de airbag op die plaats gedesactiveerd is, en als hij met de veiligheidsgordel vastgemaakt kan worden.

Op dit moment raadt men ouders aan om de maxi-cosi vooraan in de auto te plaatsen, op de passagierszetel, met de rug naar de rijrichting. Uit onderzoeken blijkt dat, als er zich een frontale botsing voordoet, het lichaam van de baby niet naar voor geworpen wordt, waardoor die vreselijke nekslag vermeden wordt. En daarenboven zal je niet meer de neiging hebben om je hoofd naar achter te draaien om te controleren of alles goed is met je kleintje.

Voor je de maxi-cosi op de passagierszetel plaatst, moet je de airbag laten desactiveren. Dat moet al gebeurd zijn voor de eerste keer dat je je baby op deze manier transporteert, voor je de kraamkliniek verlaat dus.

De airbag moet buiten werking gezet worden om elk risico op verstikking van je baby te vermijden op het moment dat de airbag zich bij een botsing opblaast.

De criteria:

  • De veiligheidsgordel moet het 5-puntstype zijn waaronder een riem rond de buik, één tussen de beentjes en aan weerszijden over de schouders één. Het is ook best als deze laatste twee riemen die over de schoudertjes van je kind gaan gewatteerd zijn.
  • Kies een model met een dubbele wand om zoveel mogelijk van de schok te kunnen opvangen en een betere verluchting te garanderen.
  • Het zitje moet ergonomisch zijn, zodat je baby zich goed voelt en ontspannen is.
  • Kies een licht model. Het gewicht van je baby zal immers alleen maar toenemen.
  • De “U” die op het etiket staat, geeft aan dat het model in alle wagen installeerbaar is. Aarzel niet om te vragen of je hem eens mag proberen te installeren in je auto. Je kan erdoor ontdekken dat de veiligheidsriemen te kort zijn en dat de stoel niet echt aangepast is aan de zetel, zodat hij niet stabiel staat.
Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
67%
Bojungle
Dinner set maïs - roze eenhoorn
14.16
Kopen
Doomoo
Buddy Classic Light Grey
57.00
Kopen
En nog meer ...
Baby uitrusting