Babyboom
Babyboom
Baby

Muziek voor baby's

2 min
Opvoeding
Baby

Muziek voor baby's

2 min
Éveil, Santé
Muziek voor baby's brengt baby's aan het lachen. Net daarom werd het perfecte lied ontwikkeld, om kinderen aan het lachen te krijgen met muziek voor baby's!;

Muziek voor baby's brengt baby aan het lachen

Een Britse wetenschapper met blauw haar en heel wat tatoeages, Dr. Caspar Addyman, onderzoekt al jaren waarom baby’s lachen en hoe men kinderen aan het lachen kan krijgen met muziek voor baby's.

Baby’s lachen, net als volwassenen, met zaken die hen blij maken of die hen ongewoon lijken. Maar hoe krijg je baby's aan het lachen?

Dat ze het leuk vinden om naar muziek voor baby's te luisteren is al lang en breed bekend. Dus besloot de ongewone professor een lied te schrijven, in samenwerking met een muzikant, wat positieve emoties bij baby’s teweeg moet brengen en hen aan het lachen moet brengen.

“We weten wel dat baby’s muziek kunnen horen en zich muziek voor baby's herinneren, zelfs als ze nog in de baarmoeder zitten. Maar hoe ze emotioneel op muziek reageren is een mysterie: wat kalmeert hen en waar worden ze blij van?”

Muziek voor baby's

Het liedje is wetenschappelijk in elkaar gezet, en gebaseerd op verschillende aspecten uit eerdere onderzoeken. Zo voelen baby’s zich aangetrokken tot muziek die ongeveer even uptempo is als onze eigen hartslag, en luisteren baby’s liever naar een vrouwelijke stem dan naar een mannelijke.

Wil je het lied graag downloaden? Kijk dan even op Youtube. De originele download vind je hier. Proberen maar!

Muziek voor peuters en kleuters

Kinderen zijn van nature heel gevoelig voor muziek. Peuters klappen spontaan in de handjes of bewegen mee als ze muziek horen. Vaak zullen ze ook zelf liedjes bedenken, in hun eigen brabbeltaaltje.

Die muzikale aanleg stimuleren is belangrijk voor de ontwikkeling. Zelf muziek maken, activeert je  beide hersenhelften. En door beide hersenhelften te trainen, ontwikkel je heel wat vaardigheden op sociaal, emotioneel en intellectueel vlak. Zo stimuleert muziek het verbaal geheugen, het concentratievermogen en de luistervaardigheid. Maar ook het analytisch denken en hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden, zijn een stuk sterker bij kinderen die al op erg jonge leeftijd veel met muziek bezig zijn.

Musiceren heeft dus zonder twijfel ook een positieve invloed op de intelligentie van je kind.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding