Babyboom
Babyboom
Baby

Een goede kleuterschool kies je op tijd!

2 min
Organisatie/Administratie
Baby

Een goede kleuterschool kies je op tijd!

2 min
Éveil, Santé

De vakantie is nog maar net begonnen en toch denk je aan niets anders dan ... school. In september is het zover. Dan gaat je kleine uk voor het eerst naar de kleuterklas. In de volgende maanden ga jij dan ook op zoek naar de juiste kleuterschool. Maar hoe doe je dat?

De juiste kleuterschool kiezen

Kies zorgvuldig de school uit waar je kind naartoe zal gaan, of het nu in de buurt van je woonplaats of in de buurt van je werkplaats is.

Kies een school waarvan de pedagogische aanpak je interesseert. Aarzel niet om bij het eerste contact al je vragen te stellen. Hoe overtuigder je bent van de school, hoe serener jij zal zijn en hoe rustiger je kind dan ook zal zijn om de eerste keer naar school te gaan.

Aarzel ook niet het financiële luik te bespreken. Het onderwijs is in Vlaanderen in principe gratis maar er zijn ook scholen die hun middelen halen uit het inschrijvingsgeld dat door de ouders betaald wordt.

Een middagdutje of niet? Een maaltijd op school of niet?

Je zit boordevol vragen. Stel ze ook! Vraag informatie over de maaltijden die al dan niet voorzien zijn en over de mogelijkheid voor je kind om zijn namiddagdutje te blijven doen. Je kind heeft dat dutje ten slotte nog nodig.

De toegangscriteria kunnen ook van school tot school variëren. In sommige scholen is zindelijkheid een absolute voorwaarde terwijl anderen luiers of luierbroekjes nog toelaten.

Op bezoek in de kleuterschool

In sommige scholen is de toegang tot de kleuterklas enkel mogelijk op 1 september maar andere scholen zijn flexibeler en laten je toe om je kind op een ander moment in te stappen.

Zodra je keuze gemaakt is, zou je eens met je kind een bezoekje moeten brengen aan de school zodat je kind vertrouwd raakt met de omgeving. Ga indien mogelijk ook met je kind naar de opendeurdagen of naar het schoolfeest zodat het kind ook ziet wat het daar allemaal kan doen. Je kind zal snel zien welke voordelen de school heeft: het kan er knutselen, nieuwe spelletjes ontdekken, mooie liedjes leren en zingen, nieuwe vriendjes maken,...

De voorbereiding op de eerste schooldag

Koop je kind nu ook zijn eerste boekentas en het materiaal dat eventueel door de school gevraagd wordt. Maak de boekentas samen met je kind klaar. Op die manier zal het erg fier zijn om dagelijks met zijn boekentas naar school te gaan.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen