Babyboom
Babyboom
Baby

Erfrecht

2 min
Organisatie/Administratie
Baby

Erfrecht

2 min
Éveil, Santé

Volgens de wet van 31 maart 1987 worden alle kinderen gelijk behandeld in het kader van het erfrecht, of ze nu binnen of buiten een huwelijk geboren werden.

Enkele uitzonderingen blijven voor kinderen voortkomend uit overspel. Als je hierover meer inlichtingen wilt, kan je best een notaris raadplegen.

Alle kinderen zijn erfgenamen van hun ouders in de eerste graad en ontvangen, behoudens veranderingen bij testament, gelijke delen.

Omgekeerd erven de ouders van hun kinderen als deze sterven zonder zelf kinderen na te laten.

Als de overledene sterft en kinderen en een overlevende echtgenoot nalaat, dan krijgt de langstlevende echtgenoot het vruchtgebruik op de nalatenschap en de kinderen krijgen de naakte eigendom.

Als je goederen wilt nalaten aan iemand anders dan de wettelijke erfgenamen, moet je een testament opmaken. Maar de kinderen zijn bevoorrechte erfgenamen die in elke geval recht hebben op een deel van de nalatenschap. Ze hebben een wettelijke reserve en de erflaten kan alleen beschikken over het beschikbaar gedeelte. Als de erflater één kind heeft, kan hij slechts over de helft van de nalatenschap beschikken. Over één derde als hij twee kinderen heeft en over één vierde als hij drie of meer kinderen heeft.

Voor meer informatie: zie www.notaris.be

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen