Babyboom
Babyboom
Baby

Een goed gevulde dag met Baby

4 min
Organisatie/Administratie, Mode
Baby

Een goed gevulde dag met Baby

4 min
Éveil, Santé
Eindelijk is het zover. Na vele maanden van verwachting begint je nieuwe leven thuis mét je kindje. Sinds je terugkeer uit de kraamkliniek draait voortaan alles rond de zorg voor dat kleine ding. Je hebt de klok rond een druk programma te managen dat volledig ingesteld is op de dutjes en slaaptijden, borst- en flesvoedingen, bad- en verzorgingsmomenten van je schatje. Zonder de bezoekjes en wandelingen niet te vergeten...

Om 5.30 is Baby al wakker … en roept hij je met zijn gehuil meteen tot de orde van de dag: ik heb honger! Met je ogen nog vol slaap draai je je om naar het mooie  Cododo-bedje dat je van je moeder nog vóór de geboorte van je baby cadeau kreeg.  En onmiddellijk weet jouw schatje je te vertederen en een glimlach op je gezicht te toveren.  Hoog tijd voor zijn eerste voeding en de bijhorende ochtendknuffels!

Het is fijn om je baby ook ‘s nachts in alle veiligheid dicht bij jou te hebben, wat de nachten meteen een stuk aangenamer maakt. Toch zal je uit je bed moeten omdat zowel Baby als zijn vuile luier dit voor jou beslist hebben. Met een beetje geluk echter duurt het niet lang voordat eenieder daarna terug naar dromenland kan. 

Een goed gevulde ochtend

Als  snel zal het je duidelijk worden dat je de ochtend enkel goed doorkomt met een goede organisatie en het juiste kinderverzorgingsmateriaal.

Gelukkig is er vandaag de  Babymum 4-in-1, het  transat/poef/borstvoedings-en ondersteuningskussen, om je hierbij te helpen. De Babymum biedt zowel jou als je baby alle comfort bij je tweede  borstvoeding en voor een goede start van de ochtend. Vreemd toch dat je oma dit wist klaar te spelen zonder deze superhandige uitvinding. 

Als je engeltje zijn buikje vol heeft en klaarwakker is, is het tijd voor zijn ochtendbadje en -verzorging. Terwijl het water loopt, help je je schat vrolijk uit zijn pyjama. Laat niets je tegenhouden om hem ondertussen met kusjes te overladen, maar vergeet vooral niet zijn badmantel met kap, de verzorgingsproducten en zijn kledingspulletjes voor na het bad alvast klaar te leggen.

Daarna zet je voorzichtig je oogappel in zijn  badstoeltje .  In dit ergonomisch, comfortabel en slipvast stoeltje kan je Baby in alle veiligheid wassen.

Proper gewassen én in mooie kleertjes

Voilà, je baby is nu proper en fris gewassen; nu enkel nog de kleertjes uitkiezen  die hem vandaag nog schattiger zullen maken. Je kan hierbij niet ontkennen dat je bij je laatste  shopping voor Baby bij Orchestra moeite had om niet te bezwijken voor al die mooie kleertjes.  De keuze is immers groot en het is moeilijk om weerstand te bieden aan al die mooie collecties. Gelukkig is er de clubkaart waarmee je 50 % korting krijgt op alle textiel. 

Maar geen tijd om te dralen. Je wilt niet te laat komen  voor het controlebezoek bij de kinderarts. Je zet je fris gewassen kleintje dus snel in zijn autostoel. Deze drievoudige kinderwagenset Tessa heeft je hier al vele trouwe diensten bewezen, met zijn goedgekeurde autostoel en supercomfortabele  babywieg. Het autoritje zal je baby in een mum van tijd in slaap wiegen!

Genieten in de namiddag

Bij jullie thuiskomst eist jouw kleintje, terecht, weer een nieuwe voeding. Mét bijhorend middagslaapje. Profiteer hiervan om ook een rustmoment in te lassen als je hier nood aan hebt.

Na deze welverdiende middagpauze en als het weer het toelaat, gaat er niets boven een wandelingetje buiten om je baby  de wereld rondom hem te laten ontdekken. Je vraagt je ongetwijfeld af  wat je best meeneemt op deze wandeling:  je coole buggy of misschien toch liever je  babydrager, die je uitnodigt voor een fijne wandeling met je baby dicht tegen het hart?

En geen probleem als het weer tegenvalt. Laat je baby dan vrolijk spelen op zijn  speeltapijt en enkele van zijn speeltjes die de zinnen prikkelen. Het is een plezier om te zien hoe hij de verschillende kleuren ontdekt, met een big smile op het gezicht. 

Tegen de avond zal je kleintje echter weer huilbuien krijgen; je schatje is immers doodmoe en jij waarschijnlijk ook.  Tijd om het weer rustiger aan te doen voor een serene start van de avond. 

 

Als je weer aan de slag moet…

Natuurlijk verlopen al deze dagen met Baby niet altijd even idyllisch en volgens hetzelfde stramien. Bovendien kan het vooruitzicht dat je weldra weer aan het werk moet enigszins het ritme verstoren dat je gewend was geraakt . 

Maar nogmaals, met een goede organisatie en inzicht in wat écht belangrijk is, kan jouw dagelijkse leven met Baby in huis heel aangenaam blijven.

Misschien is nu het moment aangebroken om te denken aan zuigflesjes en hun toebehoren. Beslis hierover samen met je partner, die waarschijnlijk al staat te popelen om een flesje te mogen geven.   

Als dan het moment komt om meer variatie te brengen in Baby’s voeding, zal het moeilijk kiezen zijn uit het rijke aanbod hulpmiddelen die je leven gemakkelijker maken en helpen de hapjes voor je kleine fijnproever te bereiden.  

Meer dan ooit geldt hier: goed materiaal voor de verzorging van je Baby  biedt je de kans om volop te genieten van jullie momenten samen. 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Orchestra.

Ontdek nu in onze shop !
Vintense
Americano Spritz 0,0% 20cl
2.29
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Vintense
Americano Spritz 0,0% 20cl
2.29
Kopen
MAM
Easy Start Anti-Colic fles 320ml giraffe
11.99
Kopen
Lyre's
Amaretti 0%
24.99
Kopen