Babyboom
Babyboom
Baby

Goede eetgewoontes

2 min
Voeding
Baby

Goede eetgewoontes

2 min
Éveil, Santé
Wat de voeding betreft, zijn de eerste jaren van je kind een periode van leren kennen en de start van een gevarieerde en evenwichtige voeding. Van 0 tot 3 jaar zijn kinderen in een periode van exponentiële groei: hun lichaam en hersenen ontwikkelen zich aan een hoge snelheid. Vandaar het belang van goede voeding voor hun ontwikkeling; een voeding die voldoet aan al hun behoeften.

Deze periode waarin goede eetgewoontes voor de toekomst aangenomen worden, is belangrijk in de ontwikkeling van je kind.
 
Van de geboorte tot ongeveer 6 maanden worden volgens aanbevelingen van kinderartsen kinderen uitsluitend met moedermelk gevoed.
 
Vanaf 6 maanden kan men starten met vaste voedingsmiddelen in de vorm van purees, gemixte groenten of compotes.
 
Vanaf 12 maanden kan je voedsel in stukjes geven. Op deze leeftijd is het experimenteren en het ontdekken van smaken en texturen heel belangrijk.
 

  • Melk maakt altijd onderdeel uit van het dagelijkse eetpatroon van je kind: 500ml groeimelk per dag wordt door kinderartsen aanbevolen. 500ml Candia Groeimelk kan over twee maaltijden gespreid worden: 250ml bij het ontbijt en 250ml als tussendoortje.
  • Tot de leeftijd van 3 jaar heeft je kind een bepaald eetpatroon nodig om een harmonieuze groei te garanderen. Een evenwichtig voedingspatroon bestaat uit voedsel uit elke groep: groeimelk, zuivelproducten, groenten en fruit, graanproducten, vlees, vis, eieren en vetten. Vlees kan door vis vervangen worden, maar ook peulvruchten, noten en zaden zijn goede bronnen van eiwitten.
  • Beperk snoepjes en vette voedingsmiddelen. Voeg geen zout toe aan het voedsel dat je aan je kindje geeft; zelfgemaakt of niet.
  • Geef altijd porties aangepast aan de grootte van je kind: vanaf zijn eerste levensmaanden eet je kind precies voldoende om aan zijn honger te voldoen. Probeer je kind niet te forceren om zijn bord leef te eten of dingen te eten die hij niet lekker vindt.
  • Water is de enige essentiële drank als aanvulling op moedermelk en daarna groeimelk.
  • Vermijd dat je kindje tussen de maaltijden door eet. Maak er een gewoonte van om het 4 gestructureerde maaltijden per dag te geven; neem die maaltijden op vaste, rustige tijdstippen.
  • Focus op de gezelligheid van de maaltijden bij het eten aan de tafel in gezinsverband. Het begrip plezier is van groot belang en als ouders geef je het door aan je kinderen.
  • Vermenigvuldig het aantal smaakervaringen en neem de tijd om samen met je kinderen te koken; betrek ze bij de voorbereidingen van de maaltijden. het zal hen stimuleren om te experimenteren met smaken.

Wees geduldig: je kind heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuw eetpatroon. Tot 3 jaar is Groeimelk van Candia nog steeds een belangrijk onderdeel van haar eetpatroon van je kind. Je kind geeft het tempo van het invoeren van de goede eetgewoontes aan.

Voor meer informatie : http://www.candia.be/nl

 

Dit artikel vervangt in geen enkel geval het advies van een geneesheer of gezondheidsdeskundige. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of een kinderarts.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding