Babyboom
Babyboom
Baby

Haar in topconditie? Wij testen voor jullie vitamines en keratine

2 min
Speciaal voor Mama
Baby

Haar in topconditie? Wij testen voor jullie vitamines en keratine

2 min
Éveil, Santé
Net zoals je lichaam, moet je je haren regelmatig verzorgen, voeden en hydrateren. Sommige stressvolle gebeurtenissen, bepaalde ziektes of voedingstekorten kunnen leiden tot haaruitval. Specifieke voedingssupplementen, als aanvulling op aangepaste haarverzorging en een gezonde levensstijl, kunnen de groei van je haren helpen stimuleren.

Inhoud

  1. De juiste vitamines kiezen

  2. De juiste oligo-elementen kiezen

  3. De juiste dosis keratine toevoegen

  4. Het meest complete voedingssupplement voor het haar: Alline Procap

De juiste vitamines kiezen

Voor een gezonde haargroei zijn sommige vitamines essentieel.

Met name vitamine B8 is nodig voor het behoud van gezond haar. Ook vitaminen B9 en B12 zijn onmisbaar; zij spelen een belangrijke rol in de stofwisseling in de cellen. Vitaminen B2, C en E zijn antioxidanten die cellen helpen beschermen tegen oxidatieve stress. Vitamine B9 speelt ook een cruciale rol in de normale synthese van aminozuren. Vitamine B6 is vooral betrokken bij de productie van cysteïne; een specifiek aminozuur dat erg belangrijk is voor de structuur van het haareiwit (keratine).

Vitamine A, geproduceerd uit bètacaroteen, speelt een rol bij de productie van gespecialiseerde cellen. Bètacaroteen, vitamine B2 en vitamine C bevorderen de opname van ijzer op celniveau.

De juiste oligo-elementen kiezen

IJzer is nodig om zuurstof in ons lichaam te transporteren zodat onze cellen normaal kunnen functioneren. In combinatie met zink speelt het een rol bij de celvermenigvuldiging die onder andere de groei van het haar helpt. IJzer is te vinden in vlees, vleeswaren, orgaanvlees, schaaldieren, eieren, groenten en sommige fruitsoorten.

Vooral zink is belangrijk voor het haar: het antioxiderende effect helpt om haarkeratine te produceren door bij te dragen aan het normale metabolisme van vitamine A. Zink is te vinden in granen, linzen of spinazie.

Koper draagt bij tot een normale pigmentatie (kleur) van het haar. Het helpt ook bij het ijzertransport in het lichaam en bij de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress. Het komt vooral voor in dierlijk vlees (lever, orgaanvlees).

De juiste dosis keratine toevoegen

Keratine is een natuurlijk eiwit waaruit 95% van het haar bestaat en dat het zijn structuur en stevigheid geeft. Het wordt gemaakt door keratinocyten; de cellen in de diepe laag van de opperhuid en de belangrijkste cellen van het haar. Keratine bestaat uit 18 aminozuren, inclusief cysteïne, die allemaal noodzakelijk zijn voor de groei en vitaliteit van het haar.

Het meest complete voedingssupplement voor het haar: Alline Procap

Als je haren, ondanks een uitgebalanceerd voedingspatroon met alle essentiële voedingsstoffen, zoals koolhydraten, vezels, eiwitten, vetten, vitamines en mineralen, niet de gewenste sterkte en glans hebben, is het hoog tijd om ALLINE PROCAP te testen. Dit voedingssupplement met zijn unieke en gepatenteerde samenstelling geeft een geweldige boost aan de glans en schoonheid van je haren!*

ALLINE PROCAP bevat keratine van hoge kwaliteit, die het potentieel heeft om voor 95% door het lichaam opgenomen te worden, evenals een cocktail van 11 vitamines en 3 mineralen.

* Zink draagt bij tot het behoud van normaal haar en neemt deel aan de synthese van eiwitten (zoals keratine).

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
Natracare
Maandverband maxi regular normaal
3.78
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Speciaal voor Mama