Babyboom
Babyboom
Baby

9 dingen die heel herkenbaar zijn voor kersverse papa’s

2 min
Familie
Baby

9 dingen die heel herkenbaar zijn voor kersverse papa’s

2 min
Éveil, Santé
Als je papa wordt, dan verandert er natuurlijk het een en ander in je leven. Zo klinken de volgende dingen waarschijnlijk heel herkenbaar voor kersverse papa’s.

1. Je bent ongelooflijk moe. Meer nog, eigenlijk loop je voortdurend half verdwaasd rond en beleef je alles in een complete waas. Hoezo, wist je vroeger wat vermoeidheid was? Haha, wat een mop!

2. Uitslapen, dat zit er de eerste tijd niet meteen in. (Laat staan uitkateren, dat is je niet gegund tegenwoordig.) Ach ja, het is helemaal oké om de hele dag op de bank te hangen (je legt je baby op je borstkas et voilà: ‘Ik ben aan het bonden met de baby, goed hé!’).

3. Natuurlijk is het extra zwaar voor je partner. Tot nader order kun jij nog altijd niet zwanger worden, bevallen of borstvoeding geven, dus tonnen respect voor haar. Maar heimelijk vind je dat je toch wel wat meer medeleven verdient. Want ja, jij wordt ook tig keer wakker ’s nachts (en je moet dan ook nog eens gaan werken de volgende dag!).

4. De allereerste keer dat je helemaal alleen voor dat kleintje moet zorgen, ben je toch wat in paniek. Idem voor het eerste badje, de eerste luier en ga zo maar door. Maar ach, oefening baart kunst!

5. En dan zwijgen we nog over die kleertjes. Hoe een babygarderobe in elkaar zit, is je een compleet raadsel. Wat is het verschil tussen een pyjama, een rompertje en een onesie? En is een legging nu een broek of niet?!

6. Je ontdekt dat nagelschaartjes echte moordwapens zijn. Bekijk gewoon die minuscule nageltjes eens, hoe kun je die nu knippen zonder een bloedbad te veroorzaken?!

7. Sowieso wordt er vroeg of laat eens (of meerdere keren) op je geplast. En gebraakt. En je ontdekt dat baby’s een ongelooflijke gave hebben: poep tot in hun nek? Kunnen ze! Stinky business, die baby’s!

8. Veel baby’s hebben een vast huiluurtje. En natuurlijk begint dat altijd nét wanneer jij thuiskomt van je werk. Welkom thuis, papa! Of de kleine laat zijn/haar stem horen nét wanneer je favoriete serie begint. De begintune werkt als trigger en is hét signaal om de sirene aan te zetten…

9. Je merkt hoe fantastisch het is om bezig te zijn met je zoontje of dochtertje. Knuffelen, kiekeboe spelen, samen een dutje doen… Zalig! En dan hebben we het nog niet eens gehad over je unieke status van ‘papa, de held’ in de ogen van je kinderen. Yep, daddy rocks!

Ontdek nu in onze shop !
Bebio
Maxi Baby Wattenschijfjes BIO katoen
3.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bebio
Maxi Baby Wattenschijfjes BIO katoen
3.90
Kopen
67%
Pampers
Premium Protection Mega Pack Maat 1
22.99
Kopen
67%
Pampers
Baby dry PANTS maxi giant Maat 4
19.99
Kopen
En nog meer ...
Familie