Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe breng je een emolliens aan?

3 min
Hygiëne
Baby

Hoe breng je een emolliens aan?

3 min
Éveil, Santé

Wat is een emolliens?

Een emolliens of verzachtend middel verzacht de huid door de weefsels te helpen ontspannen. Een verzachtende crème wordt aanbevolen om een droge en atopische huid te hydrateren, voeden en verzorgen. Zo'n crème dagelijks gebruiken maakt deel uit van de basisbehandeling van atopische dermatitis, ook wel atopisch eczeem genoemd.

Mensen met atopische dermatitis hebben een zeer droge, ruwe huid. Het huidoppervlak lijkt wel geperforeerd. De huidbarrière is veranderd en de patiënt lijdt aan inflammatoire opstoten van eczeem, afgewisseld met rustperiodes. Een emolliens versterkt de huidbarrière en helpt opstoten te voorkomen. Atoderm Intensive Baume van Bioderma is een diep voedend, verzachtend en herstellend verzorgingsproduct. De balsem beschermt en hydrateert de huid intens en voorkomt jeuk. Het product mag vanaf de geboorte worden gebruikt (behalve bij prematuurtjes).

Een emolliens dagelijks aanbrengen is de eerste eenvoudige stap om te voorkomen dat de huidtoestand opnieuw achteruitgaat.

Waar en hoe breng je een verzachtend verzorgingsproduct aan?

Is je huid erg droog of heeft je kind atopische dermatitis? Maak er dan een dagelijkse gewoonte van om een verzachtend product aan te brengen. Het moet een reflex worden die net zo natuurlijk is als tandenpoetsen. Het duurt amper vijf minuten om de verzachtende verzorging gelijkmatig over je hele lichaam aan te brengen, bij een kind zelfs minder. Doe dit op een gezonde huid, tussen twee eczeemopstoten in. De aanvallen blijven dan langer uit. Ontdek onze tips voor het aanbrengen van een emolliens en maak er een fijn en ontspannend moment van, vooral bij kinderen:

 • Breng de emolliens aan met schone handen; vermijd juwelen en lange nagels.
 • Verwarm het verzachtende middel in je handen. Masseer het vervolgens in cirkelvormige en regelmatige bewegingen in, zacht en zonder wrijven.
 • Breng het product niet alleen aan op de droge lichaamsdelen, maar op het volledige lichaam en gezicht.
 • Doe dit dagelijks, bij voorkeur één keer ‘s ochtends en één keer ‘s avonds. Heb je ‘s ochtends geen tijd? Voer dan zeker de avondmassage uit, het liefst na het douchen op een schone, licht vochtige huid. Maak van dit ritueel een aangenaam moment, ook voor je kind. Verzorg je oogappel in zijn kamer of in de badkamer, op bed of op de luiertafel. Maak van de gelegenheid gebruik om een slaapliedje te zingen of een rijmpje op te zeggen.
 • Dankzij de pompfles is de verzachtende Atoderm Intensive Baume erg gebruiksvriendelijk. Eén keer pompen komt overeen met 2 ml product. Hier vind je de hoeveelheden per leeftijdscategorie:
  • Voor zuigelingen volstaat drie keer pompen voor het volledige lichaam: één keer voor het gezicht, de hals en de borst, één keer voor de armen en de rug, en één keer voor de benen. Breng de crème in stipjes aan over het volledige lichaam en masseer vervolgens langzaam in. Geniet van het moment om te knuffelen en te ontspannen.
  • Voor kinderen volstaat zes keer pompen: één keer voor het gezicht en de hals, één keer voor de borst, één keer voor de rug, één keer voor de armen en één keer voor elk been. De crème aanbrengen wordt al snel een spelletje. Op het gezicht en de hals komt een lieveheersbeestje stipjes zetten. De armen en benen krijgen lange zebrastrepen. Masseer de verzachtende crème vervolgens zachtjes in om ze te verspreiden, zonder te wrijven. Betrek je kind bij het ritueel, zodat het de behandeling zo snel mogelijk zelf kan toepassen.
  • Voor volwassenen volstaat negen keer pompen voor het volledige lichaam.

Atoderm Intensive Baume van Bioderma moet dagelijks worden aangebracht op het gezicht en het lichaam. Reinig je huid eerst met Atoderm doucheolie van Bioderma en droog voorzichtig af. Atoderm SOS Spray van Bioderma verlicht onmiddellijk en doeltreffend jeuk tijdens eczeemopstoten.

Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
Nippes
Babyscharen 9cm
14.51
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne