Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe intelligent is jouw kind? Kijk naar de ogen van je baby!

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Hoe intelligent is jouw kind? Kijk naar de ogen van je baby!

2 min
Éveil, Santé
Vanaf 7 maanden kan je al zien of je baby later een slim kind wordt. Wij vertellen je hoe!

Is mijn baby intelligent?

Er zijn de laatste jaren veel onderzoeken gedaan naar baby- en kinderintelligentie. Onderzoekers uit New York ontdekten nu dat je al bij een baby van 7 maanden kan vaststellen of een kind al dan niet intelligent is.

Zij deden een proef bij 203 baby's van 7 maanden. Die kregen bekende en nieuwe tekeningen te zien. Daarbij werd vooral gekeken naar hoe snel een tekening de aandacht van het kind kon pakken en hoe lang het kind bleef kijken. Dat blijkt een goede indicatie van de intelligentie van het kind te zijn.

Tien jaar later werden 131 kinderen opnieuw gecontroleerd. De kinderen die als baby hun test goed maakten, deden het ook nu gemiddeld beter. De onderzoekers stelden dan ook vast dat een kind wat op 7 maanden aandacht heeft voor nieuwe dingen, een grote kans heeft zich later ook goed te ontwikkelen. Kinderen met weinig aandacht voor nieuwe zaken als baby, zijn niet zwakbegaafd! Integendeel, met de nodige liefde en aandacht, kan jij jouw kindje motiveren en stimuleren.

  • Maak samen puzzels. laat je kindje zoveel mogelijk zelf doen. Ook puzzelstukjes uit de puzzel halen, helpen de fijne motoriek te vormen.
  • Herhaal, herhaal, herhaal. Praat veel en duidelijk. Begin al vroeg met voorlezen en vertel wat je op de tekeningen ziet.
  • Zorg dat je kind veel liefde krijgt. Traumatische ervaringen kunnen de ontwikkeling van je kindje verstoren.

Intelligentietest voor baby

Misschien merk je aan een aantal dingen dat je kindje een ontwikkelingsvoorsprong heeft op andere kinderen. Als je kindje een bijzonder goede fijne motoriek heeft, altijd op ontdekking is en dingen zelf wil doen, vaak wakker is, snel leert praten...duidt dat op een goed ontwikkelde intelligentie - niet op hoogbegaafdheid.

Intelligentietests voor een jonge baby vind je nog niet op het internet. Voor kleuters en schoolgaande kidneren kan je die wel vinden.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen