Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe je groenten en fruit aantrekkelijk kan maken!

2 min
Voeding
Baby

Hoe je groenten en fruit aantrekkelijk kan maken!

2 min
Éveil, Santé

Zoals elke volwassene, kan het kind soms moeilijkheden hebben met eten. Op deze leeftijd zit je kind nog in een ontdekkingsfase waarin het sommige smaken nog niet kent of andere voorkeuren heeft dan jou. Hou daar rekening mee en probeer de voorkeuren van je kind te respecteren.

Net zoals een volwassene soms gedurende enkele weken of maanden geen trek heeft in een bepaald voedingsmiddel, kan dat voor een kind net hetzelfde zijn. Een kind kan ook 'genoeg' hebben van iets.

Toch zijn er ook kinderen die groenten niet willen eten terwijl ze er alleen nog maar naar gekeken hebben. Zonder dat ze ook maar iets geproefd hebben, weigeren ze resoluut om er ook maar iets van de eten. Nochtans houden kinderen er over het algemeen van om nieuwe voeidingsmiddelen te proeven wanneer ze op een udieke manier gepresenteerd worden.

Je kind heeft geen zin om zich aan tafel te vervelen? Waarom zou je het spelletje dan niet meespelen? Als je het spel slim speelt, zou het kunnen dat je erin slaagt je kind iets te laten eten dat het gisteren nog resoluut weigerde.

Probeer daarom het eten op een andere manier te presenteren: kleine blokjes kaas, kleine reepjes wortel,... Laat je kind zelf zijn bord uitkiezen, in een mooi glas drinken, laat het eens de tafel dekken...

We geven je hier enkele tips die je zullen toelaten de zintuigen van je kind te prikkelen en voeding met plezier te combineren;

Mijnheer Fruit:

Leg een schijf ananas op een desserbord. Snij een sinaasappel in 2. Leg een schijf appelsien boven de schijf ananas nadat je de schil eromuit hebt gedaan. Leg de helft van een kers in het midden van je sinaasappel om er de neus van de maken. Gebruik rozijnen voor de ogen en een dun schijfje appel voor de mond.

Je dessert lijkt nu op een mannetje van fruit. Je kind zal aangenaam verrast zijn. Aarzel niet om te spelen met de vele kleuren en verschillende soorten fruit: gedroogde abrikozen, druiven, peer, kiwi, banaan, perzik,... Door met de kleuren te spelen, zal je je kind veel gemakkelijker fruit doen eten.

Je kan hetzelfde doen met groenten!

Mijnheer Groenten:

Gebruik geraspte wortelen voor het haar van Meneer Groenten. Gebruik 2 schijfjes komkommer voor de ogen. Maak een mond met tomaten. Dankzij 2 blaadjes sla (of bloemkool) krijgt Meneer Groenten indrukwekkende oren. Met behulp van een dessertlepeltje kan je een neus maken van avocado. Voeg een beetje vinaigrette toe indien nodig.

Dit zijn 2 voorbeelden van culinaire verrassingen die je kind zullen motiveren om fruit en groenten te eten. Natuurlijk kan je met een beetje fantasie gemakkelijk varianten vinden op dit voorbeeld. Op die manier maak je fruit en groenten bijonder aantrekkelijk voor je kind en draag je bij tot hun gezondheid!

Smakelijk!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding