Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe snuit je het neusje van jouw pasgeboren baby?

2 min
Hygiëne
Baby

Hoe snuit je het neusje van jouw pasgeboren baby?

2 min
Éveil, Santé
Een baby van een paar maanden oud kan vanzelfsprekend zijn neusje nog niet zelf snuiten. Wat doe je eraan en hoe houd je jouw baby's neusje vrij tijdens een verkoudheid?

Een baby van een paar maanden oud kan vanzelfsprekend zijn neusje nog niet zelf snuiten. Hoe los je dit probleem op? En hoe voorkom je een verstopte neus bij verkoudheid?

Waarom is het zo belangrijk je baby’s neus te snuiten?

Omdat een baby zelf niet in staat is zijn neus te snuiten is het zeer belangrijk dat je goed in het oog houdt of je baby’s neusje niet verstopt is. Jonge baby’s ademen immers door hun neus. Wanneer deze verstopt is, kunnen er bijgevolg ernstige complicaties optreden.

Vooral bij het eten en drinken kan een verstopte neus voor problemen zorgen. Wanneer hij eet of drinkt kan je baby ook niet door zijn mond ademen waardoor hij zou kunnen stikken. Bovendien zou je baby een verkeerde ademhaling kunnen aanleren wanneer zijn neus niet regelmatig gereinigd wordt.

Ook bij jonge kinderen moet men hiervoor steeds alert zijn wanneer hun neus verstopt is. Zij hebben immers de neiging om hun snottebellen op te snuiven en verder te spelen in plaats van hun neus te snuiten.

Hoe moet je baby’s neus snuiten?

Je baby’s neus moet ten allen tijde proper gehouden worden om verkoudheden en ontstekingen te voorkomen! Omdat een baby zijn neus zelf nog niet kan snuiten bestaan er andere manieren om dit probleem aan te pakken.

Maak er een gewoonte van om je baby’s neusje op zijn minst eenmaal per dag te controleren op verstoppingen. Indien zijn neus verstopt is kan je deze proper maken met neusdruppels van Sterimar. Breng één à twee druppels in elk neusgat aan en verwijder de overtollige vloeistof. Sommige neusdruppels hebben niet enkel een reinigende functie, maar ook een ontsmettende functie om verkoudheden en andere infecties tegen te gaan. Vraag hierover meer raad aan je arts of apotheker.

Is je baby verkouden?

Niest jouw baby de hele dag door en heeft hij last van een lopend neusje? Dan heeft hij hoogstwaarschijnlijk een verkoudheid of een andere infectie opgelopen. In dit geval raadpleeg je best zo snel mogelijk een arts. Ook wanneer je baby’s lichaamstemperatuur hoger is dan 37° C moet je er meteen de dokter bij halen. Een lichte stijging van hun lichaamstemperatuur is immers al alarmerend.

Wanneer je baby verkouden is volstaat het niet om eenmaal per dag zijn neus te snuiten, maar moet je steeds zijn neus controleren op verstoppingen.

Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
Nippes
Babyscharen 9cm
14.51
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne