Babyboom
Babyboom
Baby

Houdingen die baby leuk en niet leuk vindt! Lees hier verder

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Houdingen die baby leuk en niet leuk vindt! Lees hier verder

2 min
Éveil, Santé
Houdingen die baby leuk en niet leuk vindt. Zelfs als hij je kwetsbaar en erg fragiel lijkt, aarzel dan niet om je kleintje vast te pakken.

Het ideale is om zachtheid en stevigheid te combineren. Dit komt omdat uw kind zich zelfverzekerd en veilig moet voelen wanneer u het vastneemt.

Houd er ook rekening mee dat hij sommige houdingen leuk vindt en andere haat!

Houdingen die baby leuk vindt

Een baby houdt vooral van de houdingen waarin hij zich dicht bij zijn moeder voelt, wanneer hij haar geur en haar warmte voelt. Het is een waar genot voor hem om zijn hoofd in je nek te hebben terwijl je hem onder de billen ondersteunt. Hij vindt het ook heerlijk om voor je te staan, zodat hij naar je gezicht kan kijken.

Een kleintje voelt de behoefte aan lichamelijk contact. Hij voelt zich dan ook goed zodra hij in contact is met zijn moeder en comfortabel geïnstalleerd is. Houd baby zo veel mogelijk tegen je aan terwijl je het stevig vasthoudt. Dit is erg belangrijk voor zijn welzijn en om hem gerust te stellen, vooral tijdens de eerste levensweken.

Een baby houdt ook van alle houdingen waarbij zijn rug verticaal is.

Om te slapen is de klassieke rugligging altijd een van de meest populaire geweest om baby's in slaap te brengen. Het wordt aanbevolen door kinderartsen. De houding op de rug is de ideale houding voor de baby. Als de baby op zijn rug ligt, heeft hij bovendien een veel breder gezichtsveld. Zo heeft hij de mogelijkheid om je te observeren, knuffels te ontvangen en te bewegen.

De buikligging is ook erg populair bij baby's. Met deze houding kan hij spieren opbouwen door zijn ledematen te bewegen.

Houdingen die baby niet leuk vindt

Als je de baby optilt, houd hem dan niet alleen recht onder de oksels vast omdat hij daar een hekel aan heeft.

Neem hem niet van achteren of bij verrassing zonder je gebaar eerder te hebben opgemerkt, omdat hij bang zou zijn.

Houdingen tijdens het ontwaken

Tijdens de nacht, tijdens het slapen, wordt aanbevolen dat de baby op zijn rug slaapt. Aan de andere kant, zodra een baby wakker is, is het essentieel dat hij kan experimenteren met verschillende houdingen, vanaf de leeftijd van 4 weken (onder constant toezicht).

Als de baby op zijn rug ligt, zorg er dan voor dat hij zijn hoofd, lichaam en benen correct in de as plaatst. Als het een pasgeboren baby is, plaats dan een klein kussen onder het hoofd en onder de benen. Dit kan hem helpen om een

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen