Babyboom
Babyboom
Baby

3 tips die etenstijd eindelijk eenvoudiger maken

2 min
Voeding
Baby

3 tips die etenstijd eindelijk eenvoudiger maken

2 min
Éveil, Santé
<p>Je kind wil geen groente eten en jij maakt je zorgen. Want groente zijn toch gezond? Wij hebben een paar trucjes voor je bij elkaar gezocht met een hoge slaagkans - zo verdwijnt al dat groen met een glimlach!

Ruik!

Men zegt dat het helpt als je je kinderen meeneemt om boodschappen te doen. Toch klagen heel wat moeders dat dat niet helpt. Tijd voor de volgende stap!

Maak het allemaal nog wat spannender voor je kind; zoek samen naar een recept, ga boodschappen doen, ruik aan de groenten die je uitkiest, laat je kind ze schoonmaken, in de kookpot leggen... Laat hem of haar kiezen welke kruiden er bij kunnen.

Bekijk samen hoe de tafel leuk gedekt kan worden. Misschien kunnen jullie samen leuke gezichten toveren op het bord?

En vooral, geef het goede voorbeeld! Als papa meeproeft na hetw erk van die zelfgemaakte groenten en enthousiast is, lukt dat je kinderen ook!

Meng!

Hmmm... ook dat help niet? Dan vermommen we de groenten als fruit! Maak een smoothie van de lievelingsvruchten; aardbeien, appel, sinaasappel en voeg er beetje bij beetje wat groenten aan toe. Je kan het natuurlijk ook proberen met waterijsjes waar groenten in verstopt zitten.

Tussendoortjes

Wil je kind alvast wat knabbelen wanneer jij kookt? Dan zet je allemaal rauwe groentjes op tafel om te knabbelen; wortelen, selder, brocolli - eventueel met een dipsausje. Doe dat ook als er vriendjes op bezoek komen; zet buiten een schotel rauwe groenten om te dippen. Ze raken echt wel op, hoor!

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding