Babyboom
Babyboom
Baby

Je gevoelens na een vroeggeboorte

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Je gevoelens na een vroeggeboorte

2 min
Éveil, Santé

Schok na vroeggeboorte

Eerst en vooral zal je even moeten wennen aan het feit dat er zo'n plots en onverwacht einde wordt gemaakt aan je zwangerschap. Zo had je het je uiteraard niet voorgesteld.

Zodra de eerste grote schok voorbij is en je aanvaard hebt dat het anders zal verlopen dan verwacht, zal je je baby toch de nodige liefde kunnen geven. Ondanks de fysische en psychologische afstand die de couveuse schept tussen de ouders en het kind, is het contact met de baby heel belangrijk voor zijn ontwikkeling.

Een prematuurtje heeft liefde nodig

Je baby kan dus ook doorheen de couveuse je liefde aanvoelen. Je zal ook zeer snel zijn mimiek herkennen, zijn nood tot rust en zijn manier van communiceren herkennen. Raak je baby, zodra dit mogelijk is, zoveel mogelijk aan. Knuffelen, strelen en liefkozen stimuleren je baby in zijn groei. Dit contact is trouwens ook belangrijk voor jezelf. Je kan uitkijken naar het moment dat je echt je baby tegen je huid zal voelen, hij in je armen zal slapen, zijn eerste badje zal geven... Je baby zal dan snel je geur en het contact met je huid herkennen en dat zal hem geruststellen.

Dag na dag zal je dankzij deze rituelen meer vertrouwen krijgen, zowel in je baby als je leven met de baby. Op die manier zal je ook sterker in je schoenen staan op het moment dat je je baby mee naar huis mag nemen.

Als je te kampen hebt met gevoelens van angst, onzekerheid of bezorgdheid, blijf daar dan niet mee zitten. Praat erover met het personeel van de neonatale dienst of met je behandelende arts. Zij zullen je zeker kunnen helpen.

Ontdek nu in onze shop !
92%
MultiMam
Tepelverzorging balm
9.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
92%
MultiMam
Tepelverzorging balm
9.99
Kopen
78%
Lansinoh
Verzorgingscrème
16.00
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby