Babyboom
Babyboom
Baby

Mijn kind is te vroeg geboren: hét boek voor ouders van premature kindjes

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Mijn kind is te vroeg geboren: hét boek voor ouders van premature kindjes

2 min
Éveil, Santé
Als je kindje te vroeg wordt geboren, dan zet dat je wereld behoorlijk op zijn kop

Je zwangerschap eindigt abrupt en veel te vroeg, je moet je baby meteen loslaten en vertrouwen op de zorgen van de verplegers en dokters op de NICU en je krijgt te maken met verwarrende en vaak zware gevoelens. Om een antwoord te bieden op alle vragen en onzekerheden waarmee je dan geconfronteerd wordt, is er nu het nieuwe boek ‘Mijn kind is te vroeg geboren – advies voor ouders van premature kindjes’.

Het boek geeft informatie over de verschillende facetten van een vroeggeboorte. Van de oorzaken van een vroeggeboorte over de gevolgen en risico’s voor een baby tot de ontwikkeling van een premature baby: alles komt aan bod.

Maar ook jij, als premature ouder, wordt niet vergeten. Want een vroeggeboorte is een traumatische gebeurtenis. Hoe ga je om met die gevoelens, en hoe verwerk je dat allemaal?

Last but not least wordt er ook aandacht besteed aan jullie nieuwe leven, zowel op de NICU als wanneer jullie (eindelijk!) samen naar huis mogen.

Het boek is op een toegankelijke manier geschreven en is een wetenschappelijk onderbouwde gids die werd samengeteld door prof. Dr. Christine Vanhole (UZ Leuven). Daarnaast werden er ook tal van mamaverhalen in opgenomen. Een boek dat informeert én waarin je jezelf herkent dus.

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Mama Baas.

Ontdek nu in onze shop !
Medela
SoftCup
30.49
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Medela
SoftCup
30.49
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby