Babyboom
Babyboom
Baby

Je kind zegt "neen": 15-18 maanden

2 min
Opvoeding
Baby

Je kind zegt "neen": 15-18 maanden

2 min
Éveil, Santé

Tussen 15 en 18 maanden zullen er zich een aantal veranderingen voordoen in het gedrag van je engeltje. Tot nu toe heb je echt met je kindje op een wolkje geleefd en plots wordt het opstandig en krijg je voor de eerste keer “NEEN!” naar je hoofd geslingerd.

“NEEN” is trouwens een van de weinige woorden die je kind kan zeggen (natuurlijk na « papa » en « mama » waar jullie zo lang op gewacht hebben) en je kind zal dus geen gelegenheid missen om het te gebruiken.

Wat betekent het als je kind « neen » zegt?

Neen zeggen kan verschillende betekenissen hebben:

  • Zoeken naar bevestiging.
  • Zin om tegen te spreken.
  • Zin om uit te dagen.
  • Zin om te imiteren.
  • Zin om zich te verzetten.
  • Aantonen dat men wel degelijk bestaat.

...

Met de eerste “NEEN” verplicht je baby je om uit die hechte moeder-baby relatie te stappen en je rol van opvoeder te vervullen. Je staat nu voor een periode waarin je een ander type van relatie met je kind moet leren opbouwen.

Je hebt zeker al scènes meegemaakt waarbij een kind in een supermarkt of ergens anders bereid is om zich op de grond te gooien om zijn zin te krijgen. Waarschijnlijk heb je het op dat moment niet kunnen laten om de reactie van de moeder af te keuren. Misschien vond je haar te laks of net te streng. In ieder geval was je er zeker van dat jou dat als moeder nooit zou overkomen.

En toch! Ook jouw kind, dat zo fantastisch is, gaat door een moeilijke periode tussen anderhalf en twee jaar. Dergelijk periode waarbij het kind zich verzet, is typische en onvermijdelijk voor die leeftijd. Meer nog, het is zelfs wenselijk dat je kind deze fase doormaakt.

Het is in deze periode dat het kind zichzelf ontmoet, niet meer als de verlenging van een « ander » maar als volwaardig persoon. Het gaat daarbij niet enkel testen waar jouw grenzen liggen maar het zal vooral moeten ontdekken waar zijn grenzen liggen en zijn echte noden leren begrijpen.

Als je je kind toelaat om snel actief te zijn, kan dit voor het kind een zeer boeiende en gunstige periode zijn met talrijke ontdekkingen.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding