Babyboom
Babyboom
Baby

1 kind op 3 bestaat officieel niet !

2 min
Organisatie/Administratie
Baby

1 kind op 3 bestaat officieel niet !

2 min
Éveil, Santé
Een kind zonder naam, zonder papieren. Niet geregistreerd worden bij je geboorte. Kan dat? Ja! Het gebeurt bij 1 kind op 3!

In de afgelopen 5 jaar is de geboorte van ongeveer 230 miljoen baby's niet geregistreerd. Daarmee bestaat ongeveer een derde van alle kinderen onder de 5 jaar oud officieel niet. Dat maakt kinderen erg kwetsbaar, zegt Unicef.

In sommige Afrikaanse landen worden minder dan 3% van d ekinderen geregistreerd. Het 'officieel niet bestaan' zorgt voor grote problemen bij het verkrijgen van onderwijs en medische hulp of bij de hereniging met familie als die door bijvoorbeeld natuurrampen of oorlog uit elkaar is geraakt. Het is daarenboven bijzonder gevaarlijk; geen haan die kraait naar een kind wat verdwijnt als het officieel nooit heeft bestaan...

Unicef zet zich in voor kinderen zonder papieren

Unicef probeert de registratie van 'vergeten' kinderen op gang te brengen. In Uganda bijvoorbeeld worden baby's inmiddels met behulp van een systeem, MobileVRS, via mobiele telefoons geregistreerd. Dat gebeurt vaak enkele minuten na de geboorte. Wanneer de ouders naar de gemeente zouden moeten, zou de registratie er maanden duren.

Unicef roept op om voor de Feestdagen enkele sprookjesboeken of ontwikkelingspakketten te kopen en te schenken aan kinderen in Afrika.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen