Babyboom
Babyboom
Baby

Kleuters en een tweede taal

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Kleuters en een tweede taal

2 min
Éveil, Santé

De Nederlandse onderwijsraad spoort jonge ouders aan hun kinderen veel sneller Engels te leren. Daarnaast raden ze scholen aan om Engelse spelletjes te spelen met kinderen vanaf 5 jaar.

Opvallend, want Nederland heeft maar één landstaal. In ons eigen land botsen we tegen het feit drie verschillende landstalen te hebben. En toch leren weinig Vlaamse peuters Duits of Frans.

Zou jij je kindje tweetalig opvoeden? Hoe doe je dit als je ervoor kiest?

Tweetaligheid voor kleuters in ons land

Kleuters leren veel gemakkelijker een nieuwe taal, maar toch houdt het Belgische Ministerie van Onderwijs zich niet echt bezig om tweetaligheid in het kleuteronderwijs te promoten. Nochthans zouden kinderen veel gemakkelijker Frans leren spreken als ze van jongsaf aan op school tekenen of turnen in het Frans zouden krijgen. Ook het voorlezen van verhalen zou al in de kleuterschool in het Frans kunnen.

Hoe voed je je kind tweetalig op?

Zelf kan je alvast thuis beginnen om je kind af en toe in het Engels, Frans of Duits voor te lezen. Kies er één taal uit en hou je daarbij. Als je in de grensstreek woont, is het zeker het overwegen waard om je kindje naar een anderstalige onthaalmoeder, kleuterschool of zwemklas te sturen.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen