Babyboom
Babyboom
Baby

Op welke leeftijd houdt een baby een fles alleen vast?

2 min
Voeding
Baby

Op welke leeftijd houdt een baby een fles alleen vast?

2 min
Éveil, Santé
De tijd vliegt en je kleintje groeit. Op welke leeftijd houdt een baby een fles alleen vast? Wij vertellen je er hier alles over!

Ieder kind heeft zijn eigen ritme ! Op welke leeftijd houdt baby fles alleen vast?

Deze vraag komt vaak terug in de wensen van ouders. Een teken dat baby slim is of gewoon het vooruitzicht om tijd te besparen voor mama of papa.  Deze kleine vooruitgang is nog steeds een belangrijke stap!

Op welke leeftijd houdt een baby zijn fles alleen vast? Zelfs als er geen vaste leeftijd is, is het meestal tussen de acht en negen maanden dat een baby alleen een fles kan vasthouden. Zo niet, maak je dan geen zorgen. Het moet gezegd worden dat je kind op deze leeftijd al zelfstandig gaat zitten en zijn speelgoed weet vast te pakken. Dus een flesje... dat is bijna kinderspel!

Maar als de kleine handjes van je baby de fles nog niet kunnen pakken, geen paniek. Over zijn goede psychomotorische ontwikkeling hoeft u zich geen zorgen te maken. Elk kind heeft zijn eigen ritme. En sommigen houden de fles pas vast als ze 10-11 maanden oud zijn, of zelfs 12 maanden oud!

Waarom ? Het kan gebeuren dat de fles te zwaar is voor de baby of dat de baby het veel eenvoudiger en… prettig vindt dat mama of papa hem toch de fles geeft! Om deze nieuwe fase te promoten, moet u een fles kopen die is gemaakt van lichte materialen en is aangepast dankzij een vorm die gemakkelijker door de baby kan worden vastgepakt. Sommige merken hebben er zelfs aan gedacht dat het ontwerp de greep van de kleine handjes van de baby vergemakkelijkt.

Baby houdt zijn flesje alleen vast : een voordeel

De baby groeit en u bent weer aan het werk en dit vermindert de tijd die u met uw baby doorbrengt aanzienlijk. Idealiter zou je willen dat het leven van je kind in lijn is met je schema ...

Wanneer een baby zijn eerste flesje alleen drinkt, is dat een teken van een begin van autonomie die veel tijd bespaart. Dit teken zal binnenkort worden gevolgd door een aantal andere, geruststellend en onthullend, zoals het niet langer zelf hoeven wassen of zelf aankleden. Maar deze stap is niet voor nu... Nog even geduld!

Aarzel niet om baby te motiveren door zelf zijn fles in de hand te laten nemen!

Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
Natracare
Maandverband Long Ultra + vl
3.39
Kopen
En nog meer ...
Voeding