Babyboom
Babyboom
Baby

Groeimelk: tot welke leeftijd?

2 min
Voeding
Baby

Groeimelk: tot welke leeftijd?

2 min
Éveil, Santé
Melk is een belangrijk onderdeel van de voeding van je baby. De eerste drie maanden zal je kindje uitsluitend melk drinken. In jaren die daarop volgen zal de voeding van je kind telkens meer variatie krijgen. Het is dus belangrijk dat tot zijn derde verjaardag ook de melk die je kleintje drinkt mee van samenstelling verandert.

Wat heeft je baby nodig?

Exclusieve borstvoeding gedurende de eerste 6 maanden blijft aanbevolen. Daarna komt er steeds meer verandering en variatie in de voeding van je baby. Rond 10/12 maanden kan je kindje bijna alles eten, maar heeft het nog specifieke voedingsbehoeften voor zijn leeftijd, want een kind is immers geen kleine volwassene. Groeimelk helpt om in de dagelijkse behoefte van je kind te voorzien.

Groeimelk tot de derde verjaardag van je kindje

Tussen de 12 en 36 maanden is je kleintje in volle groei en heeft het dagelijks nood aan specifieke voedingsstoffen. Kindjes van deze leeftijd kunnen namelijk een tekort aan ijzer en vet hebben, maar ze kunnen ook te veel eiwitten of natrium binnen krijgen.

Omdat het in de praktijk niet altijd evident is dat kinderen de juiste voedingsstoffen per dag binnen krijgen, raden gezondheidsexperts dan ook aan om kinderen tussen de 1 en 3 jaar 500 ml groeimelk per dag te geven aan als aanvulling op een gevarieerde en evenwichtige voeding. Op dagelijkse basis is het aangewezen ‘s ochtends een flesje te geven en later op de dag nog een flesje als tussendoortje of als avondeten. En dit tot de leeftijd van drie jaar.

De samenstelling van groeimelk werd perfect afgestemd op de dagelijkse voedingsbehoeften van kleine kinderen tot 3 jaar. Voedingsstoffen en vitamines werden zo gedoseerd om aan de specifieke behoeften van opgroeiende kinderen te voldoen:

  • Vitamine D en calcium voor sterke botten en tanden,
  • IJzer en vitamine C voor energie en ter ondersteuning van de weerstand,
  • Vitamine B voor een energieke dag.

Tot zijn derde verjaardag heeft je kleintje dagelijkse nog nood aan groeimelk als aanvulling op gevarieerde en evenwichtige voeding. Groeimelk is immers perfect aangepast aan de voedingsbehoeften van kinderen in volle groei!

 

Dit artikel vervangt in geen enkel geval het advies van een geneesheer of gezondheidsdeskundige. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of een kinderarts.

Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Koekje met vanille
3.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Koekje met vanille
3.50
Kopen
Babybio
Wortel, Pompoen & Forel (vanaf 8 maanden)
3.56
Kopen
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
En nog meer ...
Voeding