Babyboom
Babyboom
Zwanger

Leuke standjes tijdens je zwangerschap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Leuke standjes tijdens je zwangerschap

2 min
Éveil, Santé

Seksueel contact met een dikkere buik vereist natuurlijk een beetje verbeelding. Er zijn nochtans heel wat standjes die prettig kunnen zijn voor jou en je partner wanneer de missionarishouding (de vrouw onder, de man boven) te onhandig is geworden:

  • De vrouw zittend op de man. Op deze manier kan de vrouw de penetratie onder controle houden zonder dat haar buik verpletterd wordt.
  • De man zittend op de vrouw met de knieën geplooid. Op die manier oefent de man minder druk uit op de buik van de vrouw.
  • De man achter de vrouw die op handen en knieën zit. Dit standje wordt doorgaans ‘op zijn hondjes' genoemd.

Een variant hierop: man en vrouw liggen naast mekaar, de man achter de vrouw.

  • Vrouw ligt op de rand van het bed en de man zit op zijn knieën tussen haar benen.

Een variant hierop: de vrouw kan iedere voet op een stoel leggen zodat de benen beter gespreid zijn en ondersteund worden.

  • De man ligt op zijn rug en de vrouw legt zich op hem, met haar rug tegen zijn buik. Dit standje is zeer aangenaam omdat de baby zo niet op de baarmoeder drukt en de vagina dit gewicht bijgevolg niet draagt. Bovendien kan de man zo gemakkelijk de buik, de borsten en de clitoris van de vrouw strelen. Door in deze positie de benen goed te spreiden en de knieën te plooien, kan de vrouw makkelijker haar bekken bewegen en de penis van de man voelen.

Dit zijn maar enkele ideetjes om seksueel contact tijdens de zwangerschap zo aangenaam mogelijk te maken maar ongetwijfeld hebben jullie er zelf nog andere.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen