Babyboom
Babyboom
Baby

Lezen met je kinderen

3 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Lezen met je kinderen

3 min
Éveil, Santé
Samen een boek lezen creëert een mooie en unieke band tussen ouders en kinderen, maar het stimuleert ook de zintuigelijke en emotionele ontwikkeling van kinderen en dit al op zeer jonge leeftijd. Voorlezen heeft tal van positieve effecten op de ontplooiing van kinderen. Wij zetten enkele goede redenen om voor je kinderen voor te lezen op een rijtje.

Een geruststellend moment van verbondenheid

De dagen vliegen voorbij en de avondspits tussen 18u en 20u verloopt vaak moeizaam, maar vergeet niet dat het verhaaltje voor het slapen gaan een moment is om samen rustig de dag af te sluiten. Als vast onderdeel van de dagelijkse bedtijdroutine heeft voorlezen een geruststellend effect op je kind. Geen betere manier om ontspannen de dag af te sluiten dan knus tegen mama en papa aan te kruipen tijdens het luisteren van een favoriet verhaaltje, toch? Je warme lichaam en het geruststellende geluid van je stem versterkt jullie band.

""Slaap zacht konijntje"" vertelt het ritueel van het slapengaan vol kleur en interactiviteit. Via een aantal losse accessoires kan je kind Konijntje doen leven en stap voor stap klaarmaken om naar bed te gaan... De laatste fles, het bad, de pyjama en natuurlijk ook de knuffels voor hij onder de dekens kruipt! De herkenbaarheid van het verhaal geeft je kleintje een veilig en rustig gevoel. Het boekje leert je kindje tegelijkertijd meer over het begrip tijd. De kleurrijke details, kleine verstopplaatsen en speelse accessoires maken je kind nieuwsgierig en zorgen ervoor dat het keer op keer weer naar hetzelfde herkenbare boekje met het konijntje grijpt.
 

Alle zintuigen worden gestimuleerd

Kinderen zijn dol op aanraken, voelen en ontdekken. Interactieve boeken waarin ze zelf dingen kunnen doen, flapjes kunnen openen, vinden ze natuurlijk fascinerend. Luisteren en kijken naar een verhaal is leuk, maar zelf meedoen is nog veel leuker!

""Nicolas de wolf en de 7 geitjes"" is een doeboek waar je kindje met plezier naar zal luisteren. Vooral omdat het er zelf een actieve rol in kan spelen. In dit interactieve boekje gemaakt van stof helpt je kindje mama-geit om haar kindjes terug te vinden. Allerlei luikjes moeten open en weer dichtgeknoopt worden op allerlei manieren. Zo leuk en ideaal om de motorische vaardigheden te ontwikkelen! En bovendien kan dit boekje gemakkelijk mee op stap, dankzij de leuke handgreepjes. Door steeds weer opnieuw zijn favoriete verhaal te lezen, leert je kind het verhaal onthouden. Wedden dat het binnenkort het verhaal zelf begint mee te vertellen?

Verbeeldingskracht op volle toeren
Het lezen van een interactief boek is een goede manier om de nieuwsgierigheid en verbeelding van je kleintje te stimuleren. Duik samen een denkbeeldige wereld in!
Jack brult”  is geen boek zoals alle andere. Het boek komt met een vingerpopje om het verhaal nog levendiger maken! Beleef samen met je kindje zalige momenten in het gezelschap van dit kleurrijke boek boordevol grappige figuurtjes. Doorheen het verhaal leert je kindje dat je op verschillende manieren op een situatie kan reageren en leert het verschillende emoties benoemen. Speel eens met verschillende stemmen of gelaatsuitdrukkingen; je kindje zal leren je gezicht te observeren en naar je stem te luisteren om emoties beter te leren interpreteren.
 

Samen herinneringen maken

Boeken kunnen ook de ideale ondersteuning bij gezinsactiviteiten zijn! De keuken is het hart van het huis; de plaats waar we elkaar ontmoeten, samen tijd doorbrengen en samen genieten. Samen met je kind koken, is een leuke, creatieve en lekkere manier om samen tijd door te brengen en herinneringen te maken.

Ga met het ""Bakboek""  met daarin twaalf lekkere recepten aan de slag en word een echte banketbakker. Cheesecake, rijstpap, crumble of chocoladetaart zullen voor jou geen geheimen meer hebben!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen