Babyboom
Babyboom
Baby

Lust baby asperges?

2 min
Voeding
Baby

Lust baby asperges?

2 min
Éveil, Santé
Asperges en baby : ;op welke leeftijd kunnen ze voor het eerst asperges eten en wat zijn de voordelen van deze heerlijke seizoensgroente? Wij vertellen je er hier alles over!

De eerste zonnestralen, de bloeiende bomen, de wervelende zwaluwen zijn allemaal tekenen dat de lente terug is. Asperges, lentegroente bij uitstek, is namelijk onze groente van de maand.

Asperges, een stukje geschiedenis

Voordat ze een groente waren, waren asperges een plant van Euraziatische oorsprong die erg populair was bij de Romeinen. De Fransen ontdekten het in de 15e eeuw, en vanaf dan werd het gecultiveerd. Tegenwoordig is deze groente populair over de hele wereld. Asperges groeien  op zandgronden, wat bevorderlijk is voor hun ontwikkeling. Er zijn twaalf soorten in Europa waaronder witte, groene, paarse of wilde asperges.

Voor het eerst gebruikt als medicinale plant, vond het al snel afrodisiacum-deugden die verband hielden met zijn enkelvoudige vorm. Het werd uiteindelijk ook gekookt als groente. Bovendien kreeg het in de 16e eeuw de bijnaam “de koningin van de groenten”.

Asperges en baby

Het zal nodig zijn om te wachten tot de 15e maand voordat je baby van deze delicatesse kunt laten proeven. Je kookt het het liefst gepureerd (bijvoorbeeld met aardappelen) of in soep. Asperges hebben een licht bittere smaak voor kinderen. Aarzel dus niet om het te combineren met een milde of natuurlijk zoete groente zoals wortel, maïs, erwten, enz.

De voordelen van asperges

Het zijn er veel, dat kun je je voorstellen. Net als knoflook of ui zijn asperges rijk aan vitamine A, B3 en B9, rijk aan fosfor en mangaan. Het is zowel diuretisch als laxerend, een ideale plant voor constipatieproblemen.

Asperges in de keuken

De asperges worden geselecteerd op diameter. Er zijn ronde, stevige en knapperige asperge, andere soorten zijn fijner en delicater. Wat het type asperges ook is (groen, wit, paars of wild), het wordt gekookt in kokend water na het snijden van de "hiel".

Voor witte asperges is het noodzakelijk om deze vanaf de bovenkant te schillen om die harde stengels te verwijderen van zijn vezels, die onaangenaam zijn om te eten. Voor andere soorten is het schillen van het onderste derde deel meer dan voldoende.

In Duitsland zijn asperges zo populair dat er een aspergeschilmachine is, om tijd te besparen in de keuken. Deze machines zijn in het seizoen te vinden op markten, sommige supermarkten of in aspergeboomgaarden langs de kant van de weg.

Eet smakelijk !

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding