In je 32ste week kijkt de arts naar de positie van je baby en schat hij/zij zijn geboortegewicht. Dit is de laatste virtuele ontmoeting voor D-day!
In de komende weken zie je mogelijk een lijn op je buik verschijnen. Deze zal min of meer laat verschijnen, afhankelijk van je huidteint, maar zal na de bevalling geleidelijk weer verdwijnen. Geen reden tot paniek dus.
Baby beweegt nog steeds veel, maar het zal weldra gedaan zijn met pirouettes maken omdat de beschikbare ruimte voor zijn acrobatieën steeds kleiner wordt.
Op bepaalde momenten van de dag zal je harde buiken krijgen, de zogenaamde valse weeën.
Gelukkig zijn deze pijnloos. Hou ze wel in het oog : als ze regelmatig optreden of als je bloed verliest moet je contact opnemen met je arts, die waarschijnlijk platte rust zal voorschrijven.
Deze maand kan je eventueel ook starten met sessies bevallingsvoorbereiding. Je kan hier kiezen uit een waaier van bevallingsmethoden: de zogenaamd ‘pijnloze’ klassieke methode, onderwaterbevalling, haptonomie, prenataal zingen.
Er is vast een methode bij naar jouw zin!
Het is zover, je baby begint stilletjes aan de positie in te nemen die hij ook zal hebben op het moment van de geboorte, d.w.z. met het hoofd naar beneden.
Je zal zijn bewegingen nog meer voelen, omdat hij minder plaats heeft in de baarmoeder en telkens hij beweegt, tegen je organen stoot. Gelukkig beweegt hij minder vaak. Schrik dus niet als in deze periode van je zwangerschap je buik uitstulpingen vertoont telkens je baby beweegt!
Zijn hersenen moeten zich nog voort ontwikkelen, maar de verbindingen tussen de neuronen zijn gemaakt.
Je baby is nu 37cm groot en weegt bijna 1,5 kg.