Babyboom
Babyboom
Zwanger

Jij in maand 7 van je zwangerschap

8 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Jij in maand 7 van je zwangerschap

8 min
Éveil, Santé
Het is de maand van je derde en laatste echografie.

7e maand aan de zijde van de baby

Nu komt je baby langzaam in de positie waarin hij of zij zal liggen bij de bevalling, namelijk met het hoofd naar beneden.

Je voelt zijn bewegingen intenser omdat hij verkrampt is en door zijn bewegingen tegen je organen botst. Gelukkig komen ze minder vaak voor! Wees dus niet verbaasd als in deze fase van uw zwangerschap uw buik vervormt als uw baby beweegt!

Zijn hersenen zijn nog in ontwikkeling, maar zijn neuronen zijn verbonden.

Ten eerste, na 7 maanden zwangerschap, zal je kind wakker worden. Zijn zintuigen zullen meespelen. Hij hoort de geluiden van je lichaam, muziek, zijn vaders stem of de jouwe. Uw baby reageert op de meeste geluiden van buitenaf en kan het verschil horen tussen een mannen- en een vrouwenstem. Hij zal later in staat zijn muziek te herkennen waar u regelmatig naar luistert.

Experimenten hebben aangetoond dat uw kind in staat is zich af te wenden van onaangename geluiden. Bijvoorbeeld, een rinkelende wekker zal hem laten schrikken als hij het voor de eerste keer hoort. Maar de volgende paar keer, zal hij zich gewoon afwenden. Je baby 'ziet' ook, of beter gezegd reageert op visuele prikkels. Uw baby zal schrikken als er plotseling een fel licht op de buik van zijn moeder schijnt.

Hij proeft ook alles wat u eet en raakt in de baarmoeder gewend aan verschillende smaken dankzij het vruchtwater dat doordrenkt raakt met de geuren en smaken van het voedsel van de moeder. Zijn reukvermogen zal geleidelijk toenemen. Hij zal ook de gebaren leren die zijn leven als baby zullen bepalen: hij zuigt op zijn duim, opent zijn hand, sluit hem, grijpt zijn navelstreng...

Zijn ademhalingsbewegingen zijn beter gecoördineerd. Hij kan zijn ogen openen. Zijn oren zitten op hun plaats. Zijn maag en darmen functioneren, zijn nieren zijn compleet. Als hij nu, op 7 maanden zwangerschap, geboren zou worden, zou hij levensvatbaar zijn maar grote moeilijkheden ondervinden.

Zijn ontwikkeling

De baby is ongeveer 37 cm groot en weegt ongeveer 1,5 kg.

7 maanden zwangerschap: de kant van de moeder

Vanaf 7 maanden daarentegen, kunt u moeilijkheden ondervinden. Maar elke vrouw beleeft de zwangerschap anders en voor velen onder u zal de zwangerschap tot het einde vlot verlopen. De baarmoeder meet ongeveer 32 cm.

Uw huid

De pigmentatie van uw huid kan veranderen: er kan een lijn van uw navel naar uw schaambeen ontstaan en er kan een halo rond uw tepels ontstaan. Dit is het moment om waakzaam te zijn voor striae. Stel uzelf niet bloot aan de zon, want het zwangerschapsmasker wacht op u: er kunnen lelijke bruine vlekken op uw gezicht verschijnen.

Jeuk in de maagstreek kan vervelend zijn. Het is vaak de lever die de schuldige is! Als er puistjes verschijnen, moet u uw arts raadplegen, die u een geschikte behandeling zal voorschrijven.

Je buik zal zich overdag af en toe verharden, dit worden valse weeën genoemd.

Maak je geen zorgen, je hoeft geen pijn te verwachten. Als u echter regelmatig pijn heeft of bloed verliest, neem dan contact op met uw arts, die u waarschijnlijk zal adviseren om rust te nemen.

Zwelling van de benen

Uw enkels, voeten en benen in het algemeen kunnen opzwellen. Er bestaan geen wonderoplossingen: regelmatig wandelen, massages en voetbaden kunnen verlichting brengen. Als u op uw rug ligt, kunt u zich ongemakkelijk voelen omdat de vena cava door de baarmoeder wordt samengedrukt. In dat geval moet u lichtjes rechtop gaan zitten met een kussen of op uw linkerzij gaan liggen. Een borstvoedingskussen kan helpen.

Slaap

Je kan misschien niet slapen. U kunt verschillende keren per nacht wakker worden: krampen, de behoefte om te plassen, steeds minder comfortabele houdingen, enz. Neem overdag zo snel mogelijk rust om dit slaapgebrek te compenseren.

Aambeien

Aambeien kunnen ook een probleem zijn. Dit zijn spataderen in de anus die behoorlijk pijnlijk kunnen zijn. U kunt last hebben van jeuk of bloeden wanneer u een stoelgang heeft. Laat dit ongemak uw leven niet bederven: er zijn eenvoudige behandelingen om u te verlossen. Raadpleeg een dokter!

Spataderen

Spataderen kunnen ontstaan als gevolg van de verwijding van de aderwanden. Voorbeschiktheid, staan en zwangerschap verhogen dit risico. Spataderen kunnen gepaard gaan met een gevoel van zware benen, krampen en tintelingen. De beste manier om ze te vermijden is met aangepaste schoenen te lopen, regelmatig te zwemmen en niet te lang te staan. U kunt uw benen omhoog leggen als u slaapt om uzelf te ontlasten, uzelf masseren of koud water over uw benen laten lopen. Je kunt compressiepanty's voorgeschreven krijgen. Maar in ieder geval is het het beste om warmtebronnen te vermijden.

Oogaandoeningen

Sommige vrouwen die contactlenzen dragen, kunnen die niet langer verdragen en zullen een bril moeten dragen. Anderen zullen hun gezichtsscherpte zien afnemen. Deze problemen zijn tijdelijk.

Kortademigheid

De geringste fysieke inspanning kan lijken op een sportevenement op hoog niveau. Trappen oplopen, lopen... je ademt kort. Je baarmoeder neemt zoveel ruimte in dat het je ribbenkast samendrukt. Als dit ongemak u hindert, raadpleeg dan uw arts die uw hart zal onderzoeken. In de meeste gevallen zal het verdwijnen als de baby geboren is.

7 maanden zwangerschap: voorbereiding op de bevalling

Een bevalling is een omwenteling in het leven van een vrouw. Daarom is het niet raadzaam om je er niet op voor te bereiden. Hoe beter je geïnformeerd bent, hoe serener je zult zijn. Door de verschillende fasen van de bevalling te kennen, zult u in staat zijn het spel te spelen, de vragen te stellen die u bezighouden en met andere moeders van gedachten te wisselen. De voorbereiding op de bevalling wordt gedekt vanaf de 6e maand: 4 sessies worden volledig terugbetaald. Een arts of, vaker nog, een vroedvrouw zal u deze theoretische en praktische opleiding geven.

De klassieke bereiding

Deze maand kunt u ook beginnen met sessies ter voorbereiding op de bevalling, als u dat wilt. Er zijn verschillende methoden: de klassieke "pijnloze" methode, het zwembad, haptonomie, prenataal zingen.

We zijn er zeker van dat er één is die je leuk vindt!

In de eerste plaats is de zogenaamde klassieke voorbereiding geïnspireerd op de Lamaze-methode, die het voorschrift bestrijdt dat vrouwen met pijn moeten bevallen. Door vrouwen de verschillende fasen van de bevalling en de reis van de baby uit te leggen en door te leren op de juiste manier te ademen, kunnen vrouwen betrokken zijn bij hun bevalling en deze beter ervaren. Deze methode werd in Rusland ontwikkeld en in 1951 in Frankrijk ingevoerd. U kunt echter altijd kiezen voor andere, aanvullende bereidingen:

  • Haptonomie: Deze activiteit helpt de band tussen de baby in utero en de ouders te versterken. Ja! De vader is ook welkom! Deze begeleiding begint in de 4e maand. De ouders leren hun handen rond de buik van de moeder te leggen om het kind te voelen bewegen en het uit te nodigen om te bewegen. De aanstaande vader zal de gebaren ontdekken die zijn partner zullen helpen om de pijn te dragen. Het is een echte emotionele drie-weg relatie.
  • Yoga : het is tegelijkertijd een gymnastiek, een ontspanningsmiddel, een sport en een filosofie. Deze methode zal het mogelijk maken te werken aan de soepelheid van het lichaam, de ademhaling en de ontspanning te ondersteunen. Het zal toekomstige moeders in staat stellen zich zelfverzekerd te voelen en zal hen verlossen van diverse ongemakken als gevolg van hun zwangerschap. De houdingen zijn aangepast aan zwangere vrouwen. Met yogalessen kan al heel vroeg in de zwangerschap worden begonnen.
  • Drogredenen: Drogredenen werden in de jaren vijftig in Spanje populair. Het gebruikt yogatechnieken en veel werk aan de ademhaling. Het wordt gestart in de 5e maand van de zwangerschap. Aanstaande moeders worden door de monotone stem van de vroedvrouw naar een toestand van halfbewustzijn geleid, die hen in staat stelt zich los te maken en los te laten. Deze oefening helpt om de geboorte te visualiseren, om de weeën te begeleiden en om positief te blijven.
  • Voorbereiding in het zwembad: Dit is zeer populair bij aanstaande moeders omdat het water een onmiddellijk gevoel van welzijn geeft. Het lichaam is minder zwaar en het wordt gemakkelijker te bewegen. Water bevordert ook de ontspanning. Het bevordert ook de bloedcirculatie en verlicht rugpijn. Het is ook een verzoening met het eigen lichaam dat men durft te tonen aan andere zwangere vrouwen. Deze voorbereiding wordt gegeven door een verloskundige die wordt bijgestaan door een zweminstructeur. Het stelt je in staat om aan je ademhaling te werken, je spieren aan te spannen en te strekken. Deze voorbereiding kan op elk moment van de zwangerschap worden gevolgd.
  • De Bonapace-methode: Deze methode komt uit Quebec. Het is bedacht door Julie Bonapace in de vroege jaren '90. De vader is betrokken bij deze voorbereiding die is geïnspireerd op acupunctuur. Het doel is de pijn te verminderen door middel van digitopressie, ontspanning en massage. De aanstaande vader leert de acht punten op de handen, de voeten, het heiligbeen en de billen te lokaliseren en te stimuleren om de moeder te helpen de pijn te verdragen. Met deze methode kan worden begonnen vanaf de 6e maand.
  • Prenataal zingen: Deze activiteit, waarmee in het begin van de zwangerschap kan worden begonnen, is bedacht door een Franse zangeres, Marie-Louise Aucher. Het is gebaseerd op de impact van geluiden op het lichaam. Het werkt op de ademhaling, verstevigt de buik, verstevigt het perineum en kantelt het bekken. Het is ook een middel om uiting te geven aan de emoties die tijdens de zwangerschap ontstaan. De baby neemt de stem van zijn moeder waar en interageert met haar. Hij wordt gemasseerd door de interne bewegingen van het lichaam en gerustgesteld door wat hij hoort. Je hoeft niet te kunnen zingen om aan deze voorbereiding deel te nemen!
  • Muziektherapie: Dit is een methode die ontspanning bevordert door naar verschillende muziek te luisteren en lage tonen uit te zenden. Het doel is te ontspannen en los te laten. Het kind zal gestimuleerd worden door wat het hoort en waarneemt. Deze activiteit kan worden ondernomen vanaf het begin van de zwangerschap.
  • Acupunctuur: Dit is een interessant hulpmiddel voor zwangere vrouwen. Deze Chinese geneeskunde zal helpen om de circulatie van energie in het lichaam weer in evenwicht te brengen. Met behulp van kleine naaldjes voor eenmalig gebruik gebruikt de arts precieze punten om de aanstaande moeder te ontspannen, haar bekken en perineum voor te bereiden. De sessies kunnen gedurende de hele zwangerschap worden gebruikt en vooral tijdens de laatste 3 weken.
Ontdek nu in onze shop !
Priorin
Sterk en Gezond Haar met Biotine 60 capsules
30.41
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Priorin
Sterk en Gezond Haar met Biotine 60 capsules
30.41
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen