Babyboom
Babyboom
Zwanger

Meer zin in seks

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Meer zin in seks

2 min
Éveil, Santé

Sommige zwangere vrouwen zijn dol op seksueel contact omdat de toename van de hormoonspiegel ervoor zorgt dat ze sneller seksueel geprikkeld raken. Dit zijn enkele voorbeelden van wat jouw hormonen - op seksueel vlak - met je kunnen doen:

Op de vagina

Onder invloed van de hormonen is er een betere doorbloeding van het bekkengebied tijdens de zwangerschap. Hierdoor rekken de vagina en de schaamlippen een beetje uit en zwellen ze op. Normaal gezien zorgt enkel seksuele opwinding voor deze zwelling. Doordat deze zwelling nu spontaan plaatsvindt, zijn de uiteinden van de zenuwen zeer gevoelig waardoor een zwangere vrouw sneller opgewonden raakt. Penetratie is overigens makkelijker omdat de vagina vochtiger is.

Op de clitoris

De betere doorbloeding rond de clitoris verhoogt de gevoeligheid ervan. De zwangere vrouw raakt hierdoor sneller seksueel geprikkeld.

Op de borsten

Al vanaf het begin van de zwangerschap vergroot het borstvolume. Opgezette en pijnlijke borsten is dan ook een van de eerste zwangerschapskwaaltjes. Het voordeel is dat de pijn geleidelijk aan verdwijnt en dat je borsten en tepels gaandeweg gevoeliger worden voor seksuele prikkeling, bijvoorbeeld wanneer je partner ze aanraakt of streelt. Dit is ook het geschikte moment om aan je partner te vragen of hij je wil helpen met de voorbereiding van je borsten op het geven van borstvoeding. Hij kan zo lichtjes aan je tepels zuigen wat tegelijkertijd zeer erotisch is en als voorspel kan dienen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
14.07
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
14.07
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen