Babyboom
Babyboom
Baby

Mijn kind weigert om te eten

2 min
Opvoeding
Baby

Mijn kind weigert om te eten

2 min
Éveil, Santé

Wat je ook doet, je kind weigert gewoonweg te eten! Vooraleer je begint te panikeren, is het belangrijk om te kijken wat de context precies voor dit gedrag.

Eerst en vooral is het belangrijk om te kijken of de temperatuur er niet voor iets tussen zit. Door extreme warmte kan de appetijt fors dalen, maar deze komt al snel terug éénmaal het kwik in de thermometer wat gedaald is. Of is hij wat vermoeid of ziek? Ook hier keert zijn eetlust terug wanneer hij weer in topvorm is. Let er ook op of je kind zijn hele maaltijd overslaat, of dat hij vooral de vis of groenten vermijdt. Eet hij daarentegen maar al te graag zijn desserten en vieruurtjes op? Indien ja, bestaan hier simpele remedies voor. Lust je kind bijvoorbeeld absoluut geen groenten dan kan je wat soep of groentenpuree's voorstellen. Kleine kinderen hebben vaak een voorkeur voor dit laatste.

Is het de maaltijd op school of thuis die je kind niet wil aanraken ? Is dit gedrag normaal of eerder uitzonderlijk? Eet hij heel veel bij oma en weinig thuis? Je kind probeert je misschien je aandacht te trekken. Vraag hem naar de oorzaak van zijn verminderde eetlust. De redenen kunnen immers talrijk zijn: “ik wil niet op school eten”, of “ik ben kwaad op jou”, maar soms ook complexer. Je kind kan namelijk fel van streek zijn, omdat er een nieuwe baby in huis is.

Je kan je ook afvragen of de reden omdat je kind zo weinig honger niet gewoonweg te wijten is dat hij geen honger heeft. Het kan goed zijn dat je kind op voorhand heeft zitten snoepen of suikerrijke drankjes heeft gedronken. In dit geval is het belangrijk dat je kind zijn eetgewoonten verandert, zodat hij in het vervolg een evenwichtige maaltijd kan nemen.

Eten is meer dan alleen zich voeden! Het is ook de ideale gelegenheid om mama plezier te doen of juist tegendraads te doen... En dit heeft je kind maar al te goed begrepen!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding