Babyboom
Babyboom
Baby

Moet ik echt weer datzelfde boek voorlezen?

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Moet ik echt weer datzelfde boek voorlezen?

2 min
Éveil, Santé
<p>Nog, mamie, nog! Wij verklappen je waarom je een boek best meerdere keren voorleest...

Bij papa op schoot luisteren naar het verhaal van Hans en Grietje. Dat maakt het sprookje meteen minder eng. Samen met mama onder een deken op de sofa en kijken naar de tekeningen van Bambi...

Voorlezen: een intieme afsluiter van de dag

Kleine kinderen met slaapproblemen zijn vaak 's avonds te actief. Met een voorleesboek kan je ook drukke kindjes een moment stil laten zitten om er voor te zorgen dat ze later rustig naar bed gaan.

Voorlezen is ook een beetje 'goedmaken'. Met z'n twee in de zetel, samen lezen uit een boek geeft je kind de intieme aandacht die het overdag vaak moet missen. Omdat je uit werken gaat, druk bezig bent met het huishouden of met je gedachten even elders bent.

Met voorlezen bereik je meer!

Voorlezen is leuk maar het is vooral leerzaam en belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Door voor te lezen leert je kind nieuwe woorden. Dit bevordert de taalontwikkeling. Voorlezen prikkelt de fantasie en bovendien leert je kind om goed te luisteren en om zich te concentreren.

Voorlezen geeft je kind ook een houvast om de wereld om zich heen beter te leren begrijpen. De dieren uit het bos zijn immers zeer vergelijkbaar met de mensen om je kind heen... Kinderen gaan mee-denken over problemen die moeten worden opgelost. Vandaag wordt de wereld nog met fantasie gered, maar net daardoor worden je kinderen later oplossingsgerichte volwassenen. Lees een boek dan ook meerdere keren voor; zo begrijpt je kind steeds beter wat er gebeurt.

Als je kind al op jonge leeftijd vertrouwd raakt met boeken en plezier beleeft aan het luisteren naar verhalen, profiteert het daar de rest van zijn leven van. Je kind pakt, als het eenmaal zelf kan lezen, sneller zelf een boek om te lezen. Zo zet je samen de eerste stap in het bevorderen van het leesplezier.

Tips om het voorlezen nóg leuker te maken

Als je lid wordt van de Disney Club ontvang je maandelijks twee boeken met een leuk verhaal, een luister-CD en elke twee maanden een extra pretkrant! Elk boek bestaat uit 48 lees- en kijkpagina's en heeft een voorleestijd van ongeveer 10 minuten. Lang genoeg dus voor kinderen en kort genoeg voor ouders. Je leest over Bambi, Mickey Mouse of Tarzan maar je ontdekt ook nieuwe Disney-figuren waar je kind zeker net zo veel van zal houden.

Voorleestips

Disney Club geeft je meteen ook enkele leuke voorleestips die je goed kan gebruiken:

  • Zorg ervoor dat je samen op een rustige plek zit en laat je niet afleiden door deurbel of telefoon. Een goed voorleesmoment is voor het slapen gaan. Het is een gezellige manier om samen de dag rustig af te sluiten. Maar voorlezen kan natuurlijk overal en altijd!
  • Gebruik voor elk karakter een andere stem. Zo komt het verhaal nog meer tot leven.
  • Laat af en toe een stilte in om de spanning op te bouwen of om je kind de gelegenheid te geven om te reageren of een vraag te stellen.
  • Jonge kinderen vinden herhaling leuk. Het is dan ook goed om een boek meerdere keren te lezen. Hierdoor leert je kind het verhaal beter te begrijpen en te voorspellen wat er gaat gebeuren.

Lees jij voor met verschillende stemmen? Of lezen papa en jij samen voor? Welke boek is bij jullie favoriet?

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen