Babyboom
Babyboom
Zwanger

NeoKids, het 1ste netwerk van Montessori kinderdagverblijven in België

2 min
Psycho
Zwanger

NeoKids, het 1ste netwerk van Montessori kinderdagverblijven in België

2 min
Éveil, Santé
De groep NeoKids Montessori, bestaande uit 19 kinderdagverblijven in Brussel, Vlaams-Brabant, Nijvel en Antwerpen, werd opgericht om het eerste netwerk van Montessori-kinderdagverblijven te ontwikkelen en te beheren. De pedagogie Montessori garandeert dat de zorgkwaliteit en de ontwikkeling van de allerjongste kinderen overeenstemt met de pedagogie die kenmerkend is voor dit type onderwijs in een familiale, warme en veilige omgeving.

Montessori in de crèche, hoe zit dat juist in elkaar?

Het pedagogische project dat in de NeoKids Montessori kinderdagverblijven wordt toegepast, ontwikkeld door Sylvie d'Esclaibes maar ook door specialisten op het gebied van de vroege kinderjaren, is gebaseerd op een pedagogie die het ontwaken van de zintuigen, de ontwikkeling en de autonomie van het kind bevordert. De activiteiten die in de kinderdagverblijven worden aangeboden, staan onder toezicht van gekwalificeerde vakmensen, die allemaal voortdurend worden bijgeschoold in deze pedagogie.

De omgeving is gezinsgericht, warm en veilig, met ruimtes die zijn ingericht met natuurlijk houten meubilair dat speciaal voor NeoKids is gemaakt door Meneer Joël Philippin die verkozen is tot "Beste vakman van Frankrijk". Deze infrastructuur zal de kinderen in staat stellen hun concentratie, hun intelligentie, hun taal en hun verschillende zintuigen te ontwikkelen. Vanaf het begin van het avontuur wordt er een echte band opgebouwd met de ouders door hen een luisterend oor te bieden, maar ook dankzij een mobiele applicatie waarmee ze de activiteiten en de evolutie van hun kinderen kunnen volgen.

Er wordt bijzondere aandacht besteed aan de voeding van de kinderen door maaltijden aan te bieden die samengesteld zijn uit biologische producten en gevalideerd zijn door een deskundige op het gebied van kindervoeding.
 

Wie zijn wij? 

Mevrouw Sylvie d'Esclaibes staat in voor het pedagogisch beheer van de NeoKids groep in Frankrijk, en vanaf nu beheert ze dus ook de Belgische afdeling. Sylvie d'Esclaibes geniet een internationale reputatie als auteur van een 60-tal boeken over de Montessori-pedagogie sinds meer dan 30 jaar. Zij neemt actief deel aan de aanwerving en permanente opleiding van NeoKids gecertificeerde kinderverzorgers. Ten slotte waarborgt ze dat de kwaliteit van de pedagogie in de verschillende kinderdagverblijven wordt toegepast.

Ontdek nu in onze shop !
Medela
Hands-Free™ Kolfbeha Noir Maat XXL
40.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Medela
Hands-Free™ Kolfbeha Noir Maat XXL
40.99
Kopen
Philips Avent
Handkolf SCF430/01
39.99
Kopen
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 5
50.39
Kopen
En nog meer ...
Psycho