Babyboom
Babyboom
Baby

Niet in je mond steken!

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Niet in je mond steken!

2 min
Éveil, Santé

Zelfs wanneer je kind opgroeit en niet meer alle voorwerpen in zijn mond wil stoppen, toch is het beter je kind af en toe aan dit advies te herinneren. Zegt men niet: “beter voorkomen, dan genezen”?

“Niet in je mond steken!” Wellicht heb je deze zin al vele keren uitgeroepen. Maar zelfs nu dat je kind opgroeit, is het beter om je kind hieraan te herinneren. Toon hem dan ook het goede voorbeeld! Welke knutselaar-papa heeft nog nooit enkele spijkers in zijn mond gehouden? En welke mama houdt niet af en toe een naald vast tussen haar tanden bij het naaien?

Zelfs al is je kind nu al wat groter, toch blijf je ook nu nog beter waakzaam. Blijf er op hameren dat hij niets in zijn mond mag stoppen wat niet eetbaar is. Dus geen blokje van zijn bouwdoos, geen parels of knikkers, geen wielen van zijn autootjes,... Eens hoesten, vallen of struikelen en het is zover: je kind heeft het per ongeluk ingeslikt. Zo'n ongeval kan zelfs fataal zijn, zelfs bij een zesjarig kind!

In het beste geval moet het kind beginnen hoesten en spuwt hij het stukje uit. Wanneer het om een heel klein stukje gaat, wordt deze op geheel natuurlijke wijze uit het lichaam gestoten... Maar in bepaalde gevallen zal je je heel snel tot de spoeddiensten moeten wenden. Vooral wanneer je kind per ongeluk een naald heeft ingeslikt, of wanneer het ingeslikte stukje de luchtwegen blokkeert.

Langzamerhand wordt het risico op zulke ongevallen steeds kleiner. Toch is het belangrijk om je kind steeds op de gevaren te wijzen.

Ook andere gevaren blijven steeds loeren: elektrische shocks, ramen, op de weg, lucifers,... De waarschuwingen blijven het best hangen wanneer je je kind goed uitlegt wat de gevaren precies zijn en hoe hij deze kan vermijden.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen