Babyboom
Babyboom
Zwanger

Nog steeds op zoek naar de geschikte luiertafel voor je toekomstige baby?

2 min
Baby uitrusting
Zwanger

Nog steeds op zoek naar de geschikte luiertafel voor je toekomstige baby?

2 min
Éveil, Santé
Tijdens je zwangerschap ben je druk bezig je baby-uitzet bij elkaar te sprokkelen. Een belangrijk onderdeel hiervan is de luiertafel. Waar moet je aan denken bij de zoektocht naar een geschikte luiertafel en aan welke veiligheidsvoorschriften moet deze voldoen?

Of jij het nu een wikkelcommode, luiertafel of verversingstafel noemt, we hebben het in ieder geval over die plek waar je jouw baby vijf tot zeven keer per dag zal moeten verversen!

Een luiertafel moet in de eerste plaats veilig zijn!

Tijdens je zwangerschap ben je al druk bezig de baby-uitzet bij elkaar te sprokkelen. Natuurlijk ga je hierbij op zoek naar originele, leuke en mooi uitziende babyspullen, maar ook de veiligheid is van groot belang!

Ook bij de zoektocht naar een wikkelcommode, luiertafel of verversingstafel moet je enkele veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Het is immers al meer dan eens gebeurd dat er een baby van de luiertafel valt.

Hoe ziet de ideale luiertafel eruit?

  • De luiertafel moet in de eerste plaats groot genoeg zijn. Je kan kiezen voor een luiertafel die slechts geschikt is voor baby's tot 12 maanden of je kan een luiertafel kiezen die geschikt is voor kinderen tot 3 jaar.
  • Bij de aanschaffing van een luiertafel kan je steeds controleren of deze voldoet aan de Europese veiligheidsvoorschriften. Indien dit het geval is, is de luiertafel voorzien van de markering EN 12221.
  • Belangrijk is ook dat je luiertafel een opstaande wand heeft aan beide zijden en aan de achterzijde (tenzij ze aan de achterzijde tegen een muur staat) zodat het je kind niet van de luiertafel kan vallen wanneer het zich van links naar rechts beweegt. Hang eventueel ook een mobiel boven de luiertafel zodat je baby hierdoor afgeleid wordt. Ook mogen er aan de luiertafel geen scherpe randen zijn, zodat het kind zich geen pijn doet.
  • Een luiertafel moet in staat zijn om tot 50 kg te dragen, hoewel ze enkel gebruikt mag worden voor kinderen die tot 15 kg wegen. Een luiertafel voor een baby tot 12 maanden moet 38 cm breed zijn en 65 cm lang. Voor een kind tot 3 jaar moet de luiertafel 55 cm breed zijn en 75 cm lang.
  • Een luiertafel moet uit veilig, niet giftig en kwaliteitsvol materiaal gemaakt zijn en mag geen scherpe randen hebben zodat je kind zich niet kan kwetsen aan de luiertafel.
  • Zorg er ook steeds voor dat je een luierkussen of verzorgingskussen koopt dat dezelfde afmetingen heeft als je luiertafel.

Laat je baby nooit alleen achter op de luiertafel!

Wat er ook gebeurt, laat je baby nooit alleen achter op de luiertafel! Het verzorgen, verversen en aankleden van je baby kan een heuse rompslomp zijn, maar zorg er toch steeds voor dat je meteen alles bij de hand hebt zodat je de verzorgingsproducten, pampers en de babykleertjes niet snel nog bij elkaar moet zoeken.

Kies voor een luiertafel, verversingstafel of wikkelcommode met voldoende kastjes en schuiven om de babykleertjes, pampers en verzorgingsproducten in op te bergen. Zorg er wel steeds voor dat de verzorgingsproducten niet in de buurt van je baby staan!

Leuke en veilige luiertafels voor je baby

Toffe wikkelcommodes, luiertafels of verversingstafel vind je ondermeer bij Prémaman. Ook bij Dreambaby, Babywalz en Ikea vind je een ruim assortiment aan wikkelcommodes, luiertafels of verversingstafels.

Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Philips Avent
Natural 2.0 starterset Glas
47.99
Kopen
67%
Bojungle
Dinner set maïs - roze eenhoorn
14.16
Kopen
Doomoo
Buddy Classic Light Grey
57.00
Kopen
En nog meer ...
Baby uitrusting