Babyboom
Babyboom
Baby

Ontwikkeling stimuleren bij peuters

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Ontwikkeling stimuleren bij peuters

2 min
Éveil, Santé
Baby’s allereerste speeltje is zijn eigen lichaam. Met zijn ogen, neus, oren, maar ook zijn handen, voeten en benen doet hij zijn eerste ontdekkingen en experimenten. Je baby zal zijn lichaam blijven gebruiken om de wereld te ontdekken: grijpen, knijpen, draaien, zitten, kruipen en ten slotte lopen, rennen, springen, ...<br />
Baby’s eerste levensmaanden zijn belangrijk als basis voor gezonde emotionele relaties met anderen, maar ook de zintuiglijke en 'intellectuele' ontwikkeling van een baby mogen niet over het hoofd gezien worden. Peuters ontwikkelen zich voornamelijk door spelenderwijs in een veilige en stimulerende omgeving dingen te ontdekken.<br />
;

De eerste ontdekkingen

De zintuigen van je baby ontwikkelen zich razendsnel tijdens zijn eerste levensmaanden. Bied je kindje dan ook speelgoed aan dat prettig aanvoelt, kleurrijk en muzikaal is, om zo het voelen, zien en horen te stimuleren.

Baby’s zijn geboeid door speeltjes die hen prikkelen en stimuleren. Niet enkel hun zintuigen, maar ook hun fijnmotorische vaardigheden worden gestimuleerd wanneer ze speeltjes beginnen vastpakken. Ontdek het speelgoed samen met hen; vertel wat je doet, wat je hoort, wat je ziet, … Jouw stem is immers interessant en boeiend voor je kindje.
Baby’s eerste speelgoed moet een leuke afleiding zijn voor je kleintje, maar moet tegelijkertijd ook de natuurlijke nieuwsgierigheid van je baby stillen.

En dit is net wat  ""Jack, de muzikale rol""  voor jouw kindje doet. Jack is de liefste koning van de jungle. Je kindje zal deze kleurrijke en leuke knuffel graag aan zijn staart of manen vasthouden. De verschillende onderdelen, die zijn lichaam vormen, kunnen gemakkelijk samengesteld worden met klittenband. Elk onderdeel, met zijn eigen kleurrijke en zachte stof, heeft een ander geluidje.
Jack ontwikkelt de fijne motoriek en het gehoor van je kindje. Hij is 4 rammelaars in één en het perfecte speeltje om je kleintje mee te vermaken! De verschillende texturen, kleuren en geluiden stimuleren tegelijkertijd de ontwikkeling van je kindje.

Imitatie en verbeelding

Je groeiende baby verfijnt spelenderwijs zijn zintuigen. Speelgoed dat zijn zintuigen en motoriek stimuleert, zijn cruciaal in zijn cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. Het komt tegemoet aan de verschillende behoeften en interesses van je kindje: aanraken, kijken, luisteren, in de mond stoppen, grijpen, schudden, ... Beetje bij beetje zal je kind ook het verband tussen oorzaak en gevolg leren ondervinden en begrijpen. Je baby kan voorwerpen laten verdwijnen en opnieuw laten verschijnen, ze ergens in zetten en er weer uithalen en dit proces eindeloos herhalen. Het aspect van imitatie en verbeelding zal het speelgoed voor groeiende baby’s verrijken.
 

Met zijn eerste Ark van Noah  kan je kleintje zijn verbeelding de vrije loop laten en zo zijn eigen universum creëren. Je kindje zal het heerlijk vinden om de mooie en kleurrijke diertjes paar per paar een plaatsje te geven in de ark van Noah. De ark kan bovendien gemakkelijk meegenomen worden dankzij het handvat. Hijs de zeilen en weg zijn we; het is niet nodig om het vliegtuig te nemen om te reizen en plezier te hebben!

Met Alice, het vieruurtjesset, het vieruurtjesset in zachte herfststofjes, heeft je kleintje alles wat het nodig heeft om gasten te verwennen. Een kannetje, kopje en schoteltje om te drinken en een lekkere cupcake en donut om te smullen! Dit setje stimuleert de sociale vaardigheden van je kleintje en laat het toe om allerlei interacties uit te proberen.


Het fantasievolle speelgoed van Lilliputiens werd gemaakt om kleintjes te vermaken en hun ontwikkeling te stimuleren. Intelligente activiteiten en onverwachte details dagen hun onderzoekende geest uit, terwijl kleuren, vormen, geluiden en texturen hun zintuigen en verbeelding prikkelen. Kind en speelgoed evolueren als het ware samen op een natuurlijke en intuïtieve manier.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen