Babyboom
Babyboom
Baby

Op 18 maanden kan iedere baby lopen

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Op 18 maanden kan iedere baby lopen

2 min
Éveil, Santé

Hoewel ieder kind op zijn eigen ritme evolueert, is de periode tussen 12 en 18 maanden altijd een belangrijke fase in de ontwikkeling. Het is op deze leeftijd dat het kind het makkelijkst iets nieuw leert.

Voor ze lopen, zullen sommige kinderen zich eerst laten vallen, even kruipen en dan opnieuw proberen. Anderen zullen dadelijk kalm en zelfverzekerd beginnen te stappen.

Als je kind echter nog steeds niet loopt op 18 maanden, moet je een arts raadplegen om na te gaan wat de reden hiervoor is. Het is niet normaal dat een kind op die leeftijd nog geen zin heeft om te lopen.

Nu je baby kan lopen, wil hij absoluut alles ontdekken en niks kan een kind van die leeftijd nog tegenhouden. Ze klimmen op stoelen, beklimmen de sofa, gaan de trap op en proberen ook weer naar beneden te komen. Ze openen deuren, lades en willen alles aanraken,...

Je kan op dit moment dus niet oplettend genoeg zijn want je baby zal er niet voor terugschrikken om ook de dop van de fles bleekwater af te draaien, om uit het venster te hangen, een doos geneesmiddelen te openen,....

Op 18 maanden wordt je kind zich ook bewust van zijn lichaam en zijn beperkingen. Hij weet dat hij een omweg moet maken om een meubel te ontwijken waaraan hij zich pijn kan doen of om zich niet te verbranden aan de kachel of radiator.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen