Babyboom
Babyboom
Baby

Reality check: 8x dit is hoe baby’s écht zijn

2 min
Voeding, Slaap
Baby

Reality check: 8x dit is hoe baby’s écht zijn

2 min
Éveil, Santé
Wat weet je nu van baby’s voor je moeder wordt (tenzij je kinderverzorgster bent )? Dat ze wenen, eten en slapen. Je wéét dat wel, denk je…. maar eigenlijk weet je niks. Want baby's, die kunnen je ferm verbazen. Dit is hoe baby’s zijn, en dan bedoelen we écht zijn:

1. Baby’s huilen niet altijd om een reden. Of toch geen reden waar jij iets aan kan doen. In het begin pieker je je suf, en zoek je vanalles maar op den duur heb je het door: ik kan er niets aan doen. Gelukkig stopt het meestal wel vanzelf.

2. Niet alle baby’s houden van dezelfde dingen, zoals de wipstoel of de auto. Ja, de meeste wel, en soms die van jou toevallig niet. De meeste mensen zullen daar heel verbaasd op reageren (en je soms doen voelen alsof het aan jou ligt) maar vertrouw jezelf als mama: het ligt niet aan jou.

3. Baby’s eten constant. Je denkt dat ze vooral slapen? Dat lijkt alleen maar zo. (Ok, niet echt maar zo voelt het wel). Pasgeborenen eten gemakkelijk elke twee uur, en peuters eigenlijk ook. Je leert dat snel na die ene keer dat je met een krijsend kind in de file stond omdat je géén eten bijhad. Sindsdien: appel, koek, doekjes, yoghurt (en een handtas vol kruimels): check, check en check!

 

4. Sommige baby’s kan je NIET NOOIT ZELFS GEEN SECONDE neerleggen. Zeker de oudere generatie wil dat niet geloven, maar ze bestaan wel degelijk. En geef ze eens ongelijk: waarom zou je als hulpeloze baby die niets kan om aandacht te trekken behalve wenen vér van degene willen zijn die je voedt en verzorgt?

5. Dutjes duren soms maar een half uur. En het vaakst als je gerekend had op anderhalf tot twee uur om eens iets te doén in huis. Parenting pro tip: let op voor de dutjes van vijf minuten. Die kunnen wel uren energie leveren!

6. Het advies om ze in bed te leggen als ze slaperig maar nog wakker zijn… klinkt goed, werkt lang niet bij iedereen. Aanvaard dat en je leven wordt gemakkelijker.

7. Schema’s doen meer kwaad dan goed. Een baby heeft noden en die moeten, liefst onmiddellijk, vervuld worden. Punt, geen discussie. Het moeilijkste is dat af te leren eens de baby een peuter of ja, zelfs kleuter is. *kuch* totaal niet bij ons hoor *kuch*

8. Baby’s voelen. Niet alleen aanrakingen en pijn, maar ook liefde. En dat zie en voel je als ze je aankijken met hun grote ogen en de rest van de wereld ophoudt te bestaan.

 

 

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Mama Baas.

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Frans
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket geboorte - Frans
0.00
Kopen
Babyboom
Geschenkpakket 18-24 maanden - Frans
0.00
Kopen
67%
Pampers
Premium Protection Mega Pack Maat 2
20.39
Kopen
En nog meer ...
VoedingSlaap