Babyboom
Babyboom
Zwanger

Seksueel contact in het tweede trimester

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Seksueel contact in het tweede trimester

2 min
Éveil, Santé

Als seksueel contact aan de oorsprong ligt van nieuw leven, waarom zou het dan een probleem moeten zijn tijdens de zwangerschap? Bijna alle koppels die een kind verwachten voelen dat hun seksuele relatie

verandert

, ofwel is ze beter dan ooit, ofwel verdwijnt ze compleet.

Er zijn een hele reeks

psychologische moeilijkheden

die het plezier van seks tijdens de relatie kunnen verminderen, zoals de angst om de foetus pijn te doen, om een abortus of een vroeggeboorte uit te lokken, of de angst om een infectie te krijgen. Al deze angsten moeten geminimaliseerd worden want er is geen enkel risico. Moeder Natuur is erg voorzichtig en heeft ervoor gezorgd dat de plaats waar de foetus groeit erg beschermd is.

Er zijn ook

fysieke obstakels

, zoals moeheid die de seksuele verlangens verminderen, verandering van het lichaam, gevoeligheid in de borsten.

Het ideale zou zijn dat alle koppels voordeel halen uit de seksuele relatie tijdens de zwangerschap, maar het is belangrijk dat de frequentie van de seksuele relatie, de andere aspecten van de relatie niet in de weg staat. Men moet de energie in de liefde steken en niet in het bedrijven van de liefde. Als de een of de andere of beide gevoelens niet dezelfde zijn, kan je de seks vervangen door knuffels, strelingen of massages.

Als je moeilijkheden ondervindt door de grootte van je buik, kan je nieuwe posities bedenken die je vindt in je eigen fantasieën en de creativiteit die je hebt als koppel, maar je moet altijd de tijd nemen om te wennen aan deze posities.

Zelf als de kwaliteit of kwantiteit van deze relatie niet is zoals altijd, het aanvaarden en begrijpen van het gebeuren kan helpen de kracht te vormen van het koppel voor de volgende maanden.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen