Babyboom
Babyboom
Zwanger

Seksuele relaties en vroege zwangerschap: kunnen we vrijen?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Seksuele relaties en vroege zwangerschap: kunnen we vrijen?

2 min
Éveil, Santé
Dit is een veel voorkomende vraag als je zwanger bent: mag je vrijen? Mag je seks hebben aan het begin van de zwangerschap?

Vroege zwangerschap en geslachtsgemeenschap

Als je zwanger wordt en je geen contra-indicatie hebt van je arts of gynaecoloog, hoef je je geen zorgen te maken. Tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap ben je vrij om te doen en laten wat je wilt in je seksuele relaties.

Het is belangrijk dat je seks blijft hebben, want de baby en jij lopen geen gevaar. Het is noodzakelijk om te specificeren dat de penis tijdens penetratie de baarmoederhals niet kan bereiken, waar uw kleintje leeft.

Seks hebben tijdens de zwangerschap is goed voor jou en je baby. Dit komt omdat het ervoor zorgt dat er bloed naar je bekkenspieren stroomt en het de hoeveelheid zuurstof in de placenta verhoogt.

Je seksleven kan nog veranderen

Het is inderdaad mogelijk dat je niet dezelfde seksuele drang hebt als voorheen, omdat je een grote verandering ondergaat. Je wordt moeder, dat is niet niks!

Bovendien kunnen kleine kwaaltjes in de vroege zwangerschap door hormonen, zoals misselijkheid of vermoeidheid, je libido beperken.

Tijdens de zwangerschap kunnen andere veranderingen je echter stimuleren en zal je aandrang toenemen. Je borsten zullen opzwellen en gestimuleerd worden door hormonen, harder en dus gevoeliger voor aanraking.

Een andere verandering blijft gebruikelijk: de vader. En ja, hij kan zich bij jou anders gedragen tijdens seks, uit angst je kleintje pijn te doen. Spreek alles uit en breng je angsten onder woorden. Let op: verwaarloos seks niet tijdens de zwangerschap. Tijd om andere manieren te ontdekken om de liefde te bedrijven!

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen