Babyboom
Babyboom
Baby

Spelen is leren

2 min
Ontwikkeling van de baby
Baby

Spelen is leren

2 min
Éveil, Santé

Voor je kind zijn spelen en leren tussen 0 en 1 jaar vaak hetzelfde. Je kind ontdekt via zijn zintuigen langzaam aan de wereld en is uiterst nieuwsgierig. Het is belangrijk om je baby te begeleiden bij deze ontdekkingstocht. Van heel kleine dingen kan je kind al veel leren. Als je samen in de spiegel kijkt, zal het geïnteresseerd naar het eigen en jouw spiegelbeeld kijken. Het zal ook gefascineerd luisteren naar jouw stem en dat van anderen. Je baby wil alles aanraken, het liefst met zijn mondje. Spelen met je kind is in deze fase net zo belangrijk als naar school gaan als het wat ouder is.

Laat je baby het tempo bepalen

Je kind reageert nog niet zo snel en het is dus belangrijk dat je je geduld niet te snel verliest als je samen speelt. Wacht tot je kind geantwoord of gereageerd heeft als je tegen hem of haar praat. Als je lacht, een kus geeft en je vervolgnes meteen omdraait, snapt je kind er niets van. Je baby had nog willen reageren door terug te lachen, maar nu ziet het alleen nog maar je rug.

Speelgoed

Je kind kan op deze leeftijd met van alles spelen. Potten en pannen zijn net zo interessant als speelgoed uit de winkel. Als je kind toe is aan wat variatie, kun je dus ook in de keukenkastjes kijken voor nieuwe speeltjes. Denk bijvoorbeeld aan plastic bekers en borden, houten lepels, maar ook aan een lege eierdoos of een plastic frisdrankflesje. Houd er wel rekening mee dat je kind alles in zijn mond zal stoppen. Vermijd contact met (resten van) giftige stoffen en pas op voor loszittende elementen. Een krant (drukinkt) is bijvoorbeeld niet geschikt en denk ook aan de nietjes die in een folder of tijdschrift zitten. Wil je een speeltje afpakken, bied dan iets anders aan, want je kind kan een voorwerp nog niet bewust loslaten.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen