Babyboom
Babyboom
Baby

Welke tandpasta kiezen voor je baby?

2 min
Hygiëne
Baby

Welke tandpasta kiezen voor je baby?

2 min
Éveil, Santé
Tandpasta kiezen voor je baby. Moet je op zoek naar een speciale tandpasta? Wat moet er allemaal inzitten?

Welke tandpasta kiezen voor je baby?

Gemiddeld krijgt een baby zijn eerste tandje als hij tussen de zes en negen maanden is. Melktanden hebben een nog niet volledig ontwikkeld tandglazuur en zijn bijzonder gevoelig voor cariës. Tandartsen adviseren al vanaf de eerste melktand te beginnen met poetsen met een speciale tandpasta voor kinderen waarin een aangepaste hoeveelheid fluor te vinden is.

Kindertandpasta

Laten we eerst even kijken naar de samenstelling van tandpasta.

De belangrijkste functie van een goede tandpasta is de tanden schoon te maken. Daarvoor bevat tandpasta detergentia en schuur- en polijstmiddelen die de vorming van tandplak bestrijden. Voor kinderen is deze gewone tandpasta niet geschikt omdat de schuur- en polijstmiddelen hun tandglazuur kunnen beschadigen.

Tegen de vorming van cariës bevat tandpasta in vele gevallen sodiumfluoride. Fluoride is goed omdat het de tanden sterker maakt. Toch kan je voor je kind beter peutertandpasta kopen met maar een kleine hoeveelheid fluoride. Kinderen slikken namelijk veel meer tandpasta in dan volwassenen. Als aanvulling kan je je kind dan fluoridetabletjes geven. Met tabletjes erbij krijgt je kind zoveel fluoride binnen als het nodig heeft. Geef het tabletje bijvoorbeeld na het eten en niet meteen na het poetsen. Vaker een beetje fluoride verdeeld over de dag helpt meer dan veel in één keer.

De tandpasta die jij gebruikt, is dus geen optie voor je kindje. Voor je kind kan je dus bij de apotheker een tandpasta vragen met een goede smaak die weinig schuur- en polijstmiddelen bevat en minder fluoride. De kleurstoffen in tandpasta voldoen aan de meest uiteenlopende smaken zonder cariës te veroorzaken. Je kan bijvoorbeeld de volgende smaken kiezen:

  • Banaan
  • Aardbei
  • Munt
  • Vanille
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
Nippes
Babyscharen 9cm
14.51
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne