Babyboom
Babyboom
Baby

Tips: seks na de bevalling

2 min
Koppel
Baby

Tips: seks na de bevalling

2 min
Éveil, Santé

- Als het grote moment nadert moet je wel eerst even borstvoeding geven of de melk wegnemen want de seksuele drift doet een piekproductie ontstaan van ocytocine, een hormoon dat de melk doet vloeien. Vermijd ook een bad te nemen net voor de betrekkingen daar dit zou kunnen resulteren in een te droge vagina.

  • Neem je tijd om de meest comfortabele houding te vinden. Als men je heeft moeten knippen, of als je een keizersnede hebt gehad, moet je erop letten dat de penis geen pijnlijke plaatsen raakt of tegen de baarmoederhals drukt. Door een kussen te plaatsen onder het bekken, zodat je bekken naar boven kantelt, kan je dergelijk risico verkleinen.
  • Als de penetratie pijnlijk is en dit ook blijft na verschillende pogingen, moet je je arts raadplegen. Wellicht is er een hechting die slecht geresorbeerd is, of misschien heb je wel een ontsteking. Het zou ook kunnen dat bepaalde zenuwen die gekwetst waren nog niet helemaal genezen zijn.
  • Als het hernemen van je seksuele betrekkingen niet meteen in ideale omstandigheden verlopen, hoef je je nog niet ongerust te maken. Misschien zijn er ook psychologische oorzaken: je hebt misschien een trauma aan je bevalling overgehouden, of wie weet waren er al seksuele problemen met je partner voor de zwangerschap...
  • Alle problemen kunnen geleidelijk opgelost worden. Wel moet je ze eerst trachten te herkennen en te begrijpen. Voor echtparen is een goede seksleven van het grootste belang.
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Koppel