Babyboom
Babyboom
Baby

Tips voor een succesvolle zindelijkheidstraining!

2 min
Hygiëne
Baby

Tips voor een succesvolle zindelijkheidstraining!

2 min
Éveil, Santé

Alle signalen zijn er! Je kindje is er klaar voor! Je hebt al een degelijk potje gekocht en er ligt een stapel leuke onderbroekjes in de kast. Maar hoe begin je er nu eigenlijk aan? Tips voor een succesvolle zindelijkheidstraining.

  • Je kan best kiezen voor een eenvoudig potje waarop je kind zich op zijn gemak zal voelen. Laat je kind niet langer dan 5 à 10 minuten op het potje zitten als blijkt dat het niet lukt. Het heeft geen zin om je kind langer te laten zitten voor niets.
  • Wanneer je kind begrepen heeft wat je verwacht en al verschillende keren zijn behoeften heeft gedaan in het potje, stel dat voor om geen luier meer aan te doen. Het kan dan enkel een onderbroekje dragen 'zoals de grote mensen'. Als er dan toch een ongelukje gebeurt, zal het 'onaangename gevoel' ervan je kind aanmoedigen in zijn leerproces.
  • Vergeet niet je kind te feliciteren iedere keer wanneer zijn broekje nog droog is.
  • De zomer is eigenlijk de ideale periode om hiermee te beginnen omdat kinderen dan vaak kleren dragen die makkelijk uit te doen zijn. Salopetten zijn tijdelijk te vermijden omdat het te moeilijk is ze ieder keer terug uit te doen.
  • Begin je kind zindelijk aan te leren wanneer je rustig thuis bent en niet wanneer jullie op vakantie vertrekken met de auto of naar vrienden gaan.
  • Als je een zoon hebt, zal je zien dat hij rond 3 jaar rechtstaand zal beginnen te urineren, wat hij uiteraard als een grote vooruitgang beschouwt. Zodra je kind zich tijdens de dag kan 'controleren', zal het ook snel 's nachts droog blijven.
  • Er is geen 'normale leeftijd' om zindelijk te worden. Elk kind leert op zijn eigen ritme. Je kind langer op het potje laten zitten omdat het niet lukt of je kwaad maken, heeft geen enkele zin.
  • Maak ten slotte van dit leerproces gebruik om je kind te leren dat het erna altijd zijn handjes wassen. Dit is een hygiënemaatregel waar je ook best zo vroeg mogelijk mee begint.

Veel succes!

Liesbeth, redactrice

Ontdek nu in onze shop !
Tigex
WC-bril verkleiner grijs
9.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Tigex
WC-bril verkleiner grijs
9.99
Kopen
Bambino Mio
Witte trainingsbroek 2-3 jaar
9.99
Kopen
Bambino Mio
Dinosaurus trainingsbroek 2-3 jaar
9.99
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne