Zelfs als de zwangerschap vaak vurig wordt gewenst, dan zal de foetus het lichaam van de nu zwangere vrouw verstoren. Het leven creëren en dragen zal het lichaam (en de geest) van de toekomstige mama intens door elkaar schudden.
Zwangerschap is vitale energie die van het lichaam van de vrouw op haar kind wordt overgedragen. Energie die zijn keerzijde heeft: vermoeidheid en soms uitputting zal dagelijkse kost zijn tijdens de 9 maanden van de zwangerschap.
Laten we eens kijken naar de oorzaken van deze vermoeidheid, die een "natuurlijk en fysiologisch" fenomeen blijft. Het verschilt afhankelijk van de duur van de zwangerschap, maar heeft één constante namelijk een verstoorde slaap.
Er zijn vaak waarschuwingssignalen die een zwangerschap aantonen.
-Misselijk zijn
-Verminderde energie
-Veel willen slapen
Vermoeidheid is in wezen gekoppeld aan hormonale verandering als gevolg van de toename van progesteron.
Dit hormoon beïnvloedt het parasympathische systeem, dat zelf het energiepotentieel zal vertragen. De algemene activiteit wordt dan on hold gezet. In feite is het een bescherming van de natuur: het lichaam van de moeder gaat in relatieve rust, om zijn energie voor het kind te behouden.
Dan is er waterophoping, een afname van het circulerende bloedvolume, een verhoogde bloeddruk, een bepaalde fysiologische bloedarmoede, wat leidt tot minder punch, kortademigheid, een toename van de ademhalingsfrequentie, een hogere hartslag. Als laatste indicator is er een verlangen om overdag te slapen.
In dit stadium is het organisme van de zwangere vrouw rustiger, maar het borrelt sterk in het hoofd en de ideeën komen ... “Binnenkort komt ons kind. Hier gaan we, ik ga een kind krijgen!”
Alles verloopt naar wens. Met het kindje in de buik is alles in orde. Maar wat gebeurt er daarna?
Het kan dat de nacht-dag ritmes een beetje verstoord zijn. We worden 's nachts in wakkere vorm wakker ... maar na de middag kruip je het liefst onder de wol. 's Avonds maar één verlangen: gaan slapen.
Bij deze vermoeidheid wordt rekening gehouden met de indicator van het gewicht van de toekomstige baby. U moet rekenen op minstens 15 kg gewichtstoename. Of u nu 55 of 70 kg weegt, merken zal u het !
En dan komt de angst en de vragen over de bevalling die met de dag duidelijker worden.
Het is niet gemakkelijk om te slapen als de buik dag na dag groeit, vooral als het warm is, in de zomer... We zoeken, soms tevergeefs, naar de beste positie.
De foetus beweegt meer en meer en maakt de mama wakker door zijn vroegtijdige bewegingen. En dan moet je 's nachts opstaan