Babyboom
Babyboom
Baby

Wanneer geef je geschenken als je sponsor bent?

2 min
Familie
Baby

Wanneer geef je geschenken als je sponsor bent?

2 min
Éveil, Santé
De peetoom of peettante die speciaal voor het doopsel wordt gekozen, zal het kind zijn leven lang nabij zijn. Sommige gebeurtenissen zijn meer geschikt dan andere om geschenken aan het petekind te geven.

De peetvader en peettante: welke rol?

In de katholieke doopplechtigheid hebben de peetouders een zeer belangrijke rol te spelen. Wanneer zij door de ouders worden gekozen, verbinden de peetouders zich ertoe hun petekind gedurende zijn of haar hele christelijke leven te steunen en hem of haar in het geloof te begeleiden. Hun rol is ook menselijk, vooral als de doop burgerlijk is. De peetoom en peettante zullen een speciale emotionele band met hun petekind creëren. De relatie die ontstaat is er een van vertrouwen en uitwisseling. Zij kunnen de aflossing van de ouders zijn wanneer de relatie tussen kind en ouder verslechtert.

Het is dus belangrijk om betrouwbare mensen te kiezen op wie het kind zijn hele leven kan rekenen. Het is belangrijk om in elke fase van het leven van het kind aanwezig te zijn.

Wanneer een geschenk geven: enkele mijlpalen voor een kind

Het geboortegeschenk

Uitgekozen worden als peetouder is een belangrijk moment, dus het geven van een geschenk aan de baby bij de geboorte kan een teken van erkenning zijn.

Het doopgeschenk

Het doopgeschenk is het geschenk dat in de katholieke godsdienst het meest symbool staat voor de rol van de peetoom en peettante. Traditioneel worden de medaille en de ketting door de peetmoeder en peetvader gegeven. Dit zijn de traditionele juwelen die bij deze ceremonie worden aangeboden. De doopmedaille wordt door de peettante gegeven en de doopketting door de peetvader. Er is geen probleem als de rollen omgedraaid zijn.

De peetoom en peettante kunnen het kind ook geschenken geven tijdens zijn of haar religieuze leven. De geloofsbelijdenis en het vormsel zijn twee belangrijke gebeurtenissen in het leven van het kind.

Het verjaardagscadeau

Elk jaar zoeken de peetoom en peettante een nieuw, min of meer origineel geschenk om hun petekind een plezier te doen.

Het kerstgeschenk

Net als bij zijn of haar verjaardag is Kerstmis een gelegenheid om je petekind een plezier te doen door hem of haar een geschenk te geven. 

Afgezien van de geschenken die kunnen worden gegeven, is het belangrijkste de relatie die kan ontstaan tussen de peetouder en het gesponsorde kind. In deze relatie, is het geschenk niet belangrijk. Van essentieel belang is dat een voldoende sterke vertrouwensband tot stand kan worden gebracht. Het gesponsorde kind moet weten dat de deur van de sponsor altijd open zal staan en dat hij of zij daarheen kan gaan als hij of zij daar behoefte aan heeft. De relatie met de ouders kan verslechteren tijdens het leven van het kind en vooral tijdens de adolescentie. Op zulke momenten zal de peetouder een welwillende aanwezigheid zijn buiten het conflict.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
84%
NAN
OPTIPRO 3
13.55
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
En nog meer ...
Familie