Babyboom
Babyboom
Baby

Wanneer leer ik mijn kindje traplopen?

0 min
Opvoeding
Baby

Wanneer leer ik mijn kindje traplopen?

0 min
Éveil, Santé
Je schrikt je een hoedje als jij je kind opeens op de trap vindt! Je zoon of dochter kan toch nog maar net kruipen?! Wat nu - boos worden of je kind leren traplopen?

Wanneer leer jij je kind traplopen

Ga jij je kindje nu duidelijk maken dat de trap taboe is tot hij of zij goed lopen kan? Of kies je ervoor je kind te leren traplopen, zodat hij of zij ten minste weet hoe ze veilig van de trappen komen? Maar worden ze dan niet overmoedig?

Moeilijke vragen die we Susan voorlegde. Susan geeft elke week bewegingsleer aan jonge moeders met hun kinderen. "Het is belangrijk dat kinderen al van jongs af aan leren dat ze met de benen eerst van de sofa, het bed of de trap komen. Daarom raad ik alle moeders aan hun kindje nooit van de sofa te nemen, maar steeds naar beneden te helpen door het te draaien en de benen eerst neer te zetten. Dat kan natuurlijk alleen met kinderen die al zelfstandig kunnen zitten, beginnen te kruipen en zich langzaamaan omhoog trekken aan meubels."

Waarom je je baby achteruit van de trap moet leren komen?

Als je kindje met het gezicht naar voor van de trap komt, ook al gebeurt het zittend, trede voor trede en langzaam, vallen ze bij een ongelukje werkelijk op het hoofd. Als jij je kind leert achterwaarts van de trap te komen, glijdt je kindje bij een ongeval naar beneden.

Mama Liesje vertelt hoe haar dochter leerde traplopen

Een goede tip, zo blijkt. Liesje vertelt hoe haar dochtertje al op 7 maanden begon te kruipen. "Ze kroop nog maar 2 of 3 dagen als ik haar opeens kwijt was. Ik vond haar midden op de trap en kreeg bijna een flauwte! Zo klein, maar zo snel."

"We hebben de raad van Susan erg serieus genomen en hebben haar steeds 'geholpen' van de sofa of uit het bed te komen door haar te draaien en zachtjes met haar benen naar beneden te laten glijden. Nu ze 11 maanden oud is, weet ze perfect hoe ze uit de zetel naar beneden schuift."

Ook Liesje zat met de vraag of ze wel of niet haar kind moest motiveren het traplopen te oefenen. Haar dochtertje loopt nog niet zelfstandig, maar is erg mobiel. "Natuurlijk ben ik bang dat ze overmoedig wordt, maar ik merkte dat de oma en tantes haar gewoon op de trap lieten kruipen terwijl ze er achter lopen. Het heeft dus geen zin om dan steeds te roepen dat dat nog niet mag. Ik kan haar beter leren dat ze van een trap net zo naar beneden komt als van de zetel of het bed. Rugwaarts, met de benen eerst!"

Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket +24 maanden - Frans
0.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babyboom
Geschenkpakket +24 maanden - Frans
0.00
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Pampers
Premium Protection Maxi Pack Maat 6
25.99
Kopen
En nog meer ...
Opvoeding