Babyboom
Babyboom
Baby

Wapen jezelf tegen ‘Blue Monday’ met een energieboost en extra aandacht voor jezelf en je baby

3 min
Wellness
Baby

Wapen jezelf tegen ‘Blue Monday’ met een energieboost en extra aandacht voor jezelf en je baby

3 min
Éveil, Santé
De wintermaanden vol melancholie en vaak ook slecht weer, je eerste dagen of maanden als kersverse ouder: dit alles kan een behoorlijke domper zetten op je dagelijkse humeur. Hoe wapen je jezelf tegen de gevreesde ‘Blue Monday’?

Waarvoor staat ‘Blue Monday’?

De derde maandag van januari staat algemeen bekend als de meest deprimerende dag van het jaar en kreeg de naam: ‘Blue Monday’. Misschien ben je als jonge ouder bang dat je op deze dag af te rekenen krijgt met een winterdip? Gelukkig kan je jezelf hiertegen wapenen!

Benut Blue Monday net om je extra op jezelf en je baby te concentreren: maak meer tijd vrij om met je baby te spelen of jezelf te verwennen.

 

Waarom net op Blue Monday meer tijd nemen voor jezelf?

Het is helemaal niet abnormaal dat je je als kersverse ouder soms wel eens overweldigd of een beetje verloren voelt! In de donkere wintermaanden wordt een gebrek aan slaap extra zwaar. Je kan jezelf hier echter ongeschonden doorheen helpen! Gebruik Blue Monday om even afstand te nemen van je nieuwe status en neem de tijd om te genieten van de band die je al hebt opgebouwd met je baby. Je baby voelt de dingen al heel goed aan en als hij een situatie niet begrijpt, maakt hij dit kenbaar door te huilen. Even tijd maken en gas terugnemen op Blue Monday zorgt ook voor een blijere baby. 

Enkele tips voor een blije Blue Monday die je nieuwe energie geeft:
 

Trek je wandelschoenen aan! 

Doorbreek je dagelijkse routine en zoek samen met je baby de gezonde buitenlucht op! Je baby leert zo de wereld rondom hem kennen en je laadt meteen ook je eigen batterijen weer op. Het is immers bewezen dat wandelen helpt tegen de winterblues. Tijdens het wandelen scheidt je lichaam immers het gelukshormoon endorfine af. Wel niet vergeten je kleintje goed aan te kleden zodat de wandeling voor iedereen een leuke ervaring wordt.


Yoga met je baby

Geen betere manier om tot rust te komen en je volledig te ontspannen dan een yogasessie samen met je baby. Je creëert een moment van tederheid en verbondenheid met je baby terwijl je focust op ademhaling, lenigheid en het volledig uitrekken van je lichaam. Meteen een goedgevuld programma voor een actieve Blue Monday!
 

En een kleine massagesessie

Of je op Blue Monday nu weer aan het werk bent of niet, las een massagemoment in voor jezelf of je baby.

Masseer je schat na zijn badje met een massageolie voor het hele lichaam of een speciale olie voor zijn buikje als hij last heeft van krampjes. Zo hydrateer je baby’s gevoelige huid en geniet je tezelfdertijd van een intiem moment vol tederheid met jullie tweetjes. Is je baby in dromenland, maak dan van de gelegenheid gebruik om jezelf te verwennen met een warm bad en een deugddoende massage. ‘Cocooning’-tijd voor jezelf is immers het beste middel om een winterdip tegen te gaan.
 

Bouw een feestje!

Waarom moet Blue Monday een deprimerende dag zijn? Maak er zelf een feestelijke dag van! Schuif je meubels opzij en nodig je vrienden uit voor een feestje!


Speel muziek

Jawel, muziek werkt altijd ontspannend en maakt iedereen in huis vrolijk! Bovendien heeft muziek als leuk extraatje dat het ideaal is voor de cognitieve ontwikkeling van je baby! 


Organiseer een fotoshoot

De tijd die je met je baby doorbrengt is van onschatbare waarde. Wat is een betere manier om herinneringen voor het leven te creëren dan een fotoshoot? Zonder tierlantijntjes of juist opgebouwd rond een leuk thema, een fotosessie is dé gelegenheid om die prachtige eerste maanden van je baby te vereeuwigen!


Lees verhaaltjes voor

Zelfs al is je baby nóg zo klein, het voorlezen van verhaaltjes helpt hem bij zijn cognitieve ontwikkeling, ook al begrijpt hij nog lang niet alles van het verhaal! Kies verhaaltjes die je aanspreken en geniet ook zelf van dit warme vertel-en luistermoment.


Ga op zwemles

Waarop wacht je om je baby in te schrijven voor een zwemles? Je beleeft leuke waterpret met je kind en leert het meteen ook hoe het zich om moet draaien als het in water valt. Dit verkleint de kans op ongelukken als je schatje begint rond te kruipen om de wereld te ontdekken…


Kies voor gezonde voeding

We weten ook dat vitaliteit en blijgezindheid nauw samenhangen met wat je eet. Verwen jezelf met een gezonde smoothie, versgeperst sinaasappelsap of een lekker soepje en geef zo je gezondheid een boost.

 

Kortom, ook al noemt men Blue Monday de meest deprimerende dag van het jaar, dat hoeft daarom nog niet zo te zijn. Werk een programma voor jezelf en je baby uit met activiteiten die je leuk vindt en die buiten je dagelijkse routine vallen. Dit helpt je zonder twijfel om deze dag blijgezind door te komen! 

Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Babydoekjes Harmonie Aqua 0% plastic
17.28
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Pampers
Babydoekjes Harmonie Aqua 0% plastic
17.28
Kopen
Pampers
Harmonie Mega Cube Maat 4
26.39
Kopen
94%
Pampers
Harmonie Maxi Maat 3
18.61
Kopen
En nog meer ...
Wellness