Babyboom
Babyboom
Baby

Wat geef je mee in baby’s verzorgingstas op zijn eerste dag in de crèche?

3 min
Organisatie/Administratie
Baby

Wat geef je mee in baby’s verzorgingstas op zijn eerste dag in de crèche?

3 min
Éveil, Santé
De grote dag waarop je kindje voor het eerst naar de crèche gaat, komt snel dichterbij! Een grote aanpassing voor zowel jou als je kind. Je kleintje gaat een boeiende periode tegemoet, waarin het leert omgaan met andere mensen en veel nieuwe dingen zal ontdekken, dit onder het veilige toezicht van ervaren begeleiders.
Wat stop je nu in baby’s verzorgingstas voor een goede start van zijn eerste dag in de crèche?

Reservespulletjes voor kleine accidentjes

Reservekleertjes zijn een absolute must! Een propere baby kan snel een vuile baby worden, dat weet iedere mama! Stop daarom volgende reservekleding in zijn verzorgingstas:

  • 2 body’s
  • 1 bovenstuk
  • 1 broekje
  • 1 vestje
  • 2 paar sokjes

Check deze spulletjes regelmatig, zodat ze steeds afgestemd zijn op het seizoen en baby’s groei.

Comfortabele babyslofjes

Voor binnen draagt je baby best slofjes, die je kleintje bewegingsvrijheid en voeling met de grond geven en zijn ontwikkeling bevorderen.

Baby’s knuffel en fopspeen voor geborgenheid

Baby’s knuffel vergemakkelijkt de overgang van thuis naar crèche en hoort dus thuis in de verzorgingstas die je meegeeft. Een knuffel kan troost bieden als hij het even moeilijk heeft. Voorzie een knuffel voor thuis en eentje voor in de crèche.

Vergeet ook niet één of meer fopspeentjes mee te geven als je baby dit gewend is.

Spullen voor baby’s luierwissel

De meeste kinderdagverblijven vragen aan de ouders om spullen voor baby’s luierwissel mee te brengen:

Moet ik baby’s eten mee naar de crèche brengen?

Moedermelk of zuigelingenmelk geef je mee naar de crèche, samen met de flesjes.

Van zodra er meer afwisseling komt in baby’s menu zal de crèche voor de maaltijden zorgen. Best informeer je je vooraf over wat gebruikelijk is bij jouw kinderopvang en wat jij moet voorzien.
 

Moet je medicatie in baby’s verzorgingstas stoppen?

Fysiologisch serum en een thermometer in baby’s tas is altijd nuttig. Als je kleintje medicatie gebruikt, moet je een voorschrift aan de crèche bezorgen zodat het personeel deze kan toedienen.
 

Naamlabels om baby’s spulletjes in de crèche terug te vinden

Help het crèchepersoneel en voorkom dat je spullen kwijtspeelt door alles van naamlabels te voorzien! Op het internet vind je gemakkelijk strijklabels, die zeer praktisch zijn om alle spullen te labelen. 
 

Een heen-en-weerschriftje

Een dergelijk schriftje kan zeer handig zijn voor het uitwisselen van informatie of voor de verzorgers om je op de hoogte te brengen als er iets ontbreekt in baby’s verzorgingstas.
 

Meegaan met de seizoenen

Dit is vaak een moeilijk punt: hoe stem je baby’s outfit af op de seizoenen? Stop in ieder geval extra spullen in de tas om je baby te wapenen tegen het weer van de dag:

Een luiertas of rugzakje

Als je kindje nog heel klein is en voor het eerst naar de crèche gaat, raden wij een grote luiertas aan, waar je alles in kwijt kan. Is je kindje al wat groter en heeft het minder spullen nodig omdat het bijvoorbeeld zindelijk is, geef het dan een mooi rugzakje mee naar de crèche. 
 

In welke kledij breng je je kleintje naar de crèche?

Naast de reservekleding van je baby stelt zich ook de vraag welke kleding je kleintje best draagt als het naar de crèche gaat . Een modedefilé moet het zeker niet worden: voorzie comfortabele spullen, waarin je baby vrij kan bewegen en zijn zintuigen en motoriek volledig tot ontwikkeling kan brengen!

Ontdek nu in onze shop !
Corine de Farme
Fysiologisch serum - steriele verpakkingen
6.47
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Corine de Farme
Fysiologisch serum - steriele verpakkingen
6.47
Kopen
Galenco
Galenco Baby Waslotion 2 in 1 200ml
6.82
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen