Babyboom
Babyboom
Baby

Welk water moet je gebruiken om een fles te maken?

2 min
Voeding
Baby

Welk water moet je gebruiken om een fles te maken?

2 min
Éveil, Santé
Welk water moet je gebruiken om een fles te maken?

Kraanwater

Het goede nieuws is dat je babyflesjes met kraanwater kunt bereiden. Maar er zijn een paar dingen die je moet weten

Enkele voorzorgsmaatregelen

Temperatuur :

Gebruik altijd koud water, want kraanwater boven 25°C is rijker aan mineralen en bevat eerder bepaalde microben.

Gefilterd water :

Het is ten strengste verboden water te gebruiken dat gefilterd is (zoals in een karaf). Filtratie verhoogt het risico op vermenigvuldiging van de kiemen.

De stroom uit de kraan:

Het is raadzaam het water een paar seconden te laten lopen alvorens het in de fles te doen. Als het enkele uren geleden is dat u de kraan voor het laatst hebt gebruikt, kunt u het water het beste 1 tot 2 minuten laten lopen.

De tapkop:

Tot slot, wanneer u de fles van uw baby vult, vermijd dan elk contact tussen de hals en de kraan. Vergeet ook niet de kraankop regelmatig schoon te maken.

Vraag over loodgieterij

De omroep:

Als uw kraan een diffuser heeft, moet u die regelmatig ontkalken. Verwijder het en dompel het een paar uur in een glas witte azijn.

Pijpen :

Als u in een gebouw woont dat vóór 1948 is gebouwd, kunnen uw leidingen van lood zijn gemaakt, wat het risico van loodvergiftiging voor uw baby inhoudt. Om te weten te komen of het mogelijk is dit water in de fles van uw baby te gebruiken, kunt u zich wenden tot uw gemeente of uw Departementale Directie Bescherming Bevolking.

Bronwater of gebotteld water

Gebotteld water :

Er moet water worden gebruikt dat niet te veel mineralen bevat. Om te weten of u het mag gebruiken, moet u op de fles de vermelding "geschikt voor het bereiden van voeding voor zuigelingen" zoeken. Als je dit vindt, kun je het water in de fles doen. Zodra de fles geopend is, zet u ze in de koelkast en consumeert u ze binnen 24 uur.

Ander geval

Als u geen toegang hebt tot stromend water of water in flessen, kunt u water in de fles van uw baby doen als u het eerst gekookt en daarna afgekoeld hebt.

Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Koekje met vanille
3.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Good Gout
Koekje met vanille
3.50
Kopen
Babybio
Wortel, Pompoen & Forel (vanaf 8 maanden)
3.56
Kopen
Good Gout
Aardbei, banaan 10x
13.68
Kopen
En nog meer ...
Voeding