Babyboom
Babyboom
Baby

Zetten we onze baby te vroeg op het potje?

2 min
Hygiëne
Baby

Zetten we onze baby te vroeg op het potje?

2 min
Éveil, Santé
<p>Paniek in Amerika waar een professor beweert dat we onze kinderen te vroeg op het potje zetten. Is dan dan werkelijk zo erg?

Voor drie jaar niet op het potje, zegt arts!

Een Amerikaanse uroloog zaait paniek. Volgens hem mogen kleuters voor drie jaar niet zindelijk worden. Ouders zouden vandaag te vroeg starten met zindelijkheidstraining.

Door te vroeg op het potje te zitten, zouden kinderen niet leren 'vrij te urineren' en hun blaas helemaal leeg te maken. Volgens hem is dat de oorzaak van het feit dat kinderen vandaag meer problemen hebben met bedplassen, infecties ...

Toch is er heel wat discussie over zijn theorie. Want is het niet zo dat kinderen vandaag veel later zindelijk worden? Door het gebruik van wegwerpluiers zijn ouders 'luier' geworden om de zindelijkheidstraining te starten. De wegwerpluiers zorgen immers niet meer voor extra was. zoals het bij onze grootouders wel nog het geval was.

In een recent onderzoek van de Universiteit van Antwerpen bleek dat 1 op 4 kinderen niet zindelijk is wanneer het naar de kleuterschool gaat. Uit een ander onderzoek bleek al dat kinderen minstens 7 maand later zindelijk zijn dan kinderen uit vroegere generaties.

Zindelijkheidstraining: wanneer moet ik dan starten?

Het klopt inderdaad dat je niet kan kijken naar de leeftijd van het kind, maar dat je kind signalen geeft wanneer het klaar is voor de zindelijkheidstraining.

Ontdek nu in onze shop !
Tigex
WC-bril verkleiner grijs
9.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Tigex
WC-bril verkleiner grijs
9.99
Kopen
Bambino Mio
Witte trainingsbroek 2-3 jaar
9.99
Kopen
Bambino Mio
Dinosaurus trainingsbroek 2-3 jaar
9.99
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne